Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι Εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Σκέψεις για Έκτακτη Ιεραρχία τον Ιούνιο 2021 – Στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου


Συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα τις εργασίες για το μήνα Μάϊο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Περιόδου.

Κατά τη πρώτη ημέρα των Eργασιών, οι Συνοδικοί Ιεράρχες ασχολήθηκαν με τα θέματα της Ημερήσιας Διατάξεως. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενδέχεται να εγκαλέσει τους Μητροπολίτες, που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα Μέτρα το Πάσχα και έκαναν Ανάσταση στις 12, με παρουσία περισσότερων πιστών και χωρίς μάσκες. Ακόμη, υπάρχει η σκέψη να συγκληθεί έκτακτη Ιεραρχία στο τέλος Ιουνίου 2021 για μια μέρα μόνο, ώστε να γίνουν εκλογές για την πλήρωση των κενών Μητροπόλεων Καστορίας, Λαγκαδά και Κιλκισίου. Οι τελικές Ανακοινώσεις, όμως, θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της Συνεδριάσεως.

Σημειωτέον, να αναφερθεί πως η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αρκετούς Μήνες, με φυσική παρουσία των Συνοδικών Ιεραρχών και όχι με Τηλεδιάσκεψη όπως είχαμε συνηθίσει, τηρουμένων πάντοτε όλων των προβλεπόμενων Υγειονομικών Μέτρων.

Στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχθηκε σε επίσημη επίσκεψη, τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Καθηγητή Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς.

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιλότσκο Σπάσιτς, τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Γιάκοβ Μιλάτοβιτς και τον Πρόξενο του Μαυροβουνίου στην Θεσσαλονίκη κ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο.

Εμβολιάζεται και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά, είχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για τις νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες που προσφέρει το Υπουργείο, καθώς και για την πορεία του εμβολιασμού, τονίζοντας πως πραγματοποιήθηκαν 114.000 εμβολιασμοί, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος έκανε γνωστό πως θα εμβολιαστεί και ο ίδιος.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την χαρά του τονίζοντας πως «είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Μακαριώτατο. Τον ενημέρωσα για τις δράσεις του Υπουργείου, ενώ συζητήσαμε με λεπτομέρειες τις συνεργασίες που υπάρχουν ανάμεσα στο υπουργείο και στην Αρχιεπισκοπή και αποφασίσαμε να τις ενισχύσουμε. Ο Μακαριώτατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται, ενώ αναφερθήκαμε και στα ζητήματα που αφορούν στον παραμεθόριο νομό του Κιλκίς από τον οποίο προέρχομαι. Ήταν μία πολύ ουσιαστική συζήτηση και καταλήξαμε ότι πραγματικά όλο αυτό το διάστημα της μεγάλης δοκιμασίας η Εκκλησία στάθηκε κοντά στον απλό πολίτη, του συμπαραστάθηκε, ενίσχυσε σε όλους μας το αίσθημα της πίστης που πρέπει να έχουμε και ταυτόχρονα της εμπιστοσύνης προς την επιστημονική κοινότητα». Ο κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκε καλή συνέχεια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία «τρέχουν» και έχουν σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη. Έχουμε συζητήσει για πολλά θέματα με τον υπουργό. Είναι πολλές οι Υπηρεσίες του Υπουργείου που συνεργάζονται με τις δικές μας και τα προγράμματα είναι αρκετά, αλλά συνέχεια αναπτύσσονται. Συζητήσαμε για όλα αυτά τα καινούργια έργα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εποχή μας και καταλήξαμε ότι αυτή η συνεργασία που μέχρι τώρα έχει αποδώσει καρπούς θα συνεχιστεί ακόμη καλύτερα».

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο