ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος έδωσε τις μάχες ως πραγματικός Έλληνας (VIDEO)


Στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και στη Μαρία Γιαχνάκη μίλησε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου επ’ αφορμή της 13ης Επετείου απο την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου. Ο π. Επιφάνιος ξεκίνησε τις αναφορές του ήδη από την Εποχή που ο Μακαριστός κ. Χριστόδουλος εξελέγη Μητροπολίτης Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και τη δύσκολη Περίοδο της Μεταπολιτεύσεως, φθάνοντας να ομιλεί με συγκίνηση για τις τελευταίες στιγμές του Βίου του, την αρχή του τέλους και την αντίστροφη μέτρηση, όταν χτυπημένος απο τον Καρκίνο εξέπνεε πλέον προς την αιωνιότητα.

Τα βιώματα του πατρός Επιφανίου υπήρξαν πλούσια από την πνευματική καθοδήγηση του Μακαριστού κ. Χριστοδούλου, ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι η Εκλογή του κ. Χριστοδούλου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα πολλών και αμετρήτων κόπων και αγώνων για τα δίκαια του Έθνους και της Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιεπισκοπείας του, ξεσηκώθηκαν θύελλες απο ορισμένα κέντρα λόγω των δίκαιων παρεμβάσεων του, η Δημοτικότητα του εκτοξεύθηκε μεταξύ του Ευσεβούς Πληρωμάτος της Εκκλησίας και οι εχθροί του Μακαριστού αυξήθηκαν δραματικά.

Τελικώς, η Ιεραρχία ένιωσε δικαιωμένη που τον εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο της Ελλαδικής Εκκλησίας, γιατί έδωσε όντως τις μάχες ως πραγματικός Έλληνας αλλά τα Εσωτερικά της Εκκλησίας δεν πρόλαβε να κάνει πολλά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο