Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Οι προκλήσεις της Εκκλησίας, η Παράταση των Περιορισμών και το «Ύστατο χαίρε» στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κιλκισίου


Εν μέσω των σημαντικών προκλήσεων που καλείται να διαχειριστεί Εκκλησία μεσούσης της πανδημίας και ενόψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα, πραγματοποιείται μία ακόμα Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Κυβέρνηση μελετά την Παράταση των Περιοριστικών Μέτρων για τουλάχιστον μία Εβδομάδα ακόμα έως τις 15 Μαρτίου. Σημειώνεται επίσης ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία Συνεδρίασε και Αποφάσισε ήδη την Παράταση των Περιορισμών έως τις 15 Μαρτίου 2021.

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο Εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Συνέρχεται μέσω της Τηλεδιασκέψεως μόλις μία ημέρα μετά την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου όπου η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στις 11.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τοποτηρητής της Χηρευούσης Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος και θα Εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος είναι Μέλος της ΔΙΣ της τρέχουσας 164ης Συνοδικής Περιόδου μαζί με τους κάτωθι Ιεράρχες:
Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος
Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας
Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
Άρτης κ. Καλλίνικος
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
Ζακύνθου κ. Διονύσιος
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος
Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.


Ο Αρχιγραμματεύς
Ο Ωρεών Φιλόθεος.

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Visits: 13


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο