Συνάντηση με Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο με Εκπροσώπους του ΟΗΕ


Συνάντηση με την Μόνιμη Συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών στην Σερβία Φρανσουά Ζακόμπ, και τον Επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας στην χώρα Δρ. Μάριαν Ιβάνουσα, είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Οι Εκπρόσωποι των Διεθνών Οργανισμών έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας τόνισε την σημασία της συμμόρφωσης με τα Μέτρα Προστασίας από την Πανδημία του Κορωνοϊού και με τις Συστάσεις των Γιατρών.

Η κα. Ζακόμπ ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών στη Σερβία, και ιδιαίτερα αναφορικά με τον περιορισμό της Πανδημίας στην χώρα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας για την πολυεπίπεδη Συμβολή του στην βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης στην ευρύτερη Περιοχή μέσω του Ποιμαντικού έργου του.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Ιβάνουσα ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας για τους κινδύνους της Πανδημίας, ο οποία δεν υποχωρεί παρά τις μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Στην συνάντηση παρέστη επίσης ο Γραμματέας του Πατριαρχείου Σερβίας, Διάκονος π. Αλέξανδρος Πράστσεβιτς.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο