Συνάντηση εργασίας στην αίθουσα ”ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ”


Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνάντηση Εργασίας με θέμα, την Δημιουργία Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών, σύμφωνα με το Σύμφωνο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής μαζί με το επιτελείο του Β’ τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων, κ.κ. Βασιλική Κεραμίδα, Ευτυχία Μητσοπούλου, Ελένη Κόλλια, Νικόλαο Παπαθανασίου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Καλλιγέρη και Σοφία Μερετάκη.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρευρέθηκε ως μέλος της Επιτροπής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο νέος Γραμματέας της Επιτροπής π. Δαμασκηνός Πετράκος και το Μέλος της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Χολέβας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι προυποθέσεις για τον νέο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινίας μικρού μήκους (εως 6′) για μαθητές και μαθήτριες Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίου, για το Σχολικό Έτος 2021-2022, με θέμα: “ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ: 1922-2022”.

Τα προτεινόμενα πρόσωπα του Διαγωνισμού απο την κοινή ομάδα εργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας είναι:

1. Αγία Ελένη.

2. Άγιος Εθνομάρτυρας Χρυσόστομος Σμύρνης.

3. Φώτης Κόντογλου.

4. Γιώργος Σεφέρης.

Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί απο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Αναγγελία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, προκειμένου να διαβιβασθούν στις Σχολικές Μονάδες της χώρας.

Visits: 29


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο