Συγκίνηση! Τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για τον Νίκο Οικονομόπουλο – “Θα κοινωνούσα ακόμη και αν ο προηγούμενος ήταν λεπρός”


Ο γνωστός Τραγουδιστής πριν από μερικές μέρες σε Συνέντευξή του είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα κοινωνούσα και μετά από ένα λεπρό».

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος Σκλήφας συγχαίρει τον Νίκο Οικονομόπουλο για τη δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με τη Θεία Κοινωνία. Υπενθυμίζουμε πως ο Τραγουδιστής πριν από μερικές μέρες σε Συνέντευξή του είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα κοινωνούσα και μετά από ένα λεπρό».

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης είπε για τον Τραγουδιστή: «Ένα δικό μας παιδί, από την Κάτω Αχαΐα, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ένας νεαρός Καλλιτέχνης, έκανε μια πολύ ωραία δήλωση και τον συγχαίρω διότι από τα βάθη της ψυχής του ομολόγησε την πίστη του στον Θεό και βεβαίωσε ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Με συγκίνησαν πολύ τα οσα είπε, ότι ακόμα και αν έβλεπε μπροστά του έναν λεπρό θα κοινωνούσε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.

Η Εκκλησία έχει την εμπειρία των 2.000 και πλέον ετών ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και ότι ο Χριστός είναι η Ζωή και τίποτε άλλο».

Τι είπε ο Νίκος Οικονόπουλος για τη Θεία Κοινωνία και την Εκκλησία

«Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που κάθε Κυριακή πήγαινε στην Εκκλησία. Προς Θεού. Μου έλλειψε και όπως είδατε έλλειψε σε πάρα πολύ κόσμο. Και εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πάρα πολύ και θέλω να το μεταδόσω και στον κόσμο.

Δεν θέλω να πείσω κάποιον να πιστέψει με το ζόρι γιατί έτσι πρέπει. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν και έχουν ανάγκη και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, να κονωνήσουν, να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί και αυτή η ανάγκη από κάποιους ανθρώπους φάνηκε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Το λόγο δεν τον γνωρίζω γιατί άλλα, κάποια άλλα πράγματα μπορούσαν να συμβούν. Για παράδειγμα ο κόσμος μπορούσε να πάει στο σούπερ μάρκετ, ενώ στην Εκκλησία θα κολλήσει κορωνοϊό. Ενώ στο Σούπερ Μάρκετ δεν θα κολλήσει. Λέω το πιο κλασικό και το πιο διαδεδομένο στον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως βρέθηκαν για τον Κορωνοϊό. Δεν υπάρχει λύση για το Χριστό; Προς Θεού!. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει στο σπίτι του τη Θεία Κοινωνία. Τη Θεία Κοινωνία τη λαμβάνεις στην Εκκλησία. Δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας, αν δεν τον πάρουμε από τη Θεία Κοινωνία. Τότε παίρνουμε το Χριστό μέσα μας. Εγώ αυτά έχω μάθει από την εκκλησία».

Αποκάλυψε, δε, πως συνέχεια επικοινωνεί με τον πνευματικό του τηλεφωνικά και πλέον από κοντά αφού πλέον επιτρέπεται.

«Εκπροσωπώ τους ανθρώπους που θα ήθελαν να πάνε στην Εκκλησία και να κοινωνήσουν. Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός, ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει, που να είναι κολλητική, εγώ θα πήγαινα, το ομολογώ, το λέω και δημοσίως να το μάθει ο κόσμος, θα το έκανα».

Επώνυμοι και Θεία Κοινωνία


Πολλοί είναι πάντως οι επώνυμοι που δήλωσαν πως θα λάβουν τη Θεία Κοινωνία. Ανάμεσά τους η Μαρία Σολωμού, ο Ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης ο οποίος είπε πως κοινώνησε εν μέσω καραντίνας μαζί με την οικογένειά του αλλά και η Λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου η οποία είπε πως ο ιός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο