Στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ θα Συνεδριάσει η Αγία και Ιερά Σύνοδος


Η A.Θ. Παναγιότης, Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μεταβαίνει Αεροπορικώς, το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιουνίου 2020, στην Γενεύη, για να προεδρεύσει των Εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου του τρέχοντος μηνός, οι οποίες εκτάκτως, εξαιτίας των Περιοριστικών Μέτρων που εφαρμόζονται στις Διεθνείς Μετακινήσεις λόγω της Πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη.

Οι Εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Στο πλαίσιο των Εργασιών της Ιεράς Συνόδου, ο Παναγιώτατος και τα Μέλη της θα έχουν την πρώτη μέρα συνεργασία με όλους τους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου στην Ευρώπη, με τους οποίους θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις νέες Ποιμαντικές συνθήκες που προξενεί η Πανδημία.

Να σημειωθεί ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος δεν μπόρεσε να συγκληθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω των γνωστών περιορισμών.

Τον Παναγιώτατο θα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ικονίου κ.κ. Θεόληπτος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιγραμματέας και Υπογραμματέας αυτής, Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ και Διάκονος κ. Γρηγόριος, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, εκ των Γραμματέων του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Επίτροπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο