Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία – Τι θα γίνει με τον Αγιασμό – Παραμένει σε ισχύ η ΚΥΑ για τους χώρους Λατρείας


Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, με πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές, και με αυξημένα Μέτρα Προστασίας, όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά. 

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σχετικά με το τον τρόπο που οι μαθητές θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία.

Η έναρξη του σχολικού έτους συνδυάζεται πάντα με τον καθιερωμένο Αγιασμό στα Σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες στη τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα αυτό ωστόσο άφησαν να εννοηθεί πως οι Αγιασμοί στα Σχολεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με την Επαναλειτουργία όλων των Εκπαιδευτικών Δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της Εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι Εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό».

Σε σχετική της ανάρτηση η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε: «Συμμετείχαμε σήμερα με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Niki Kerameus και τον Υφυπουργό Βασίλης Διγαλάκης σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχαμε ανακοινώσει – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας. Η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής είναι η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο».

Έως 31 Αυγούστου σε ισχύ τα μέτρα για τους χώρους λατρείας

Έως και τις 31 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και ΥγείαςΤα παραπάνω γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για τους περιορισμούς του αριθμού των ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες τελετές, καθώς επίσης και για την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω διενέργειας πομπής.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό.   Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας. Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα εκατό άτομα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο