Στις 3 Μαΐου ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Αθηνών: Υποδέχεται την Ιερέα Θαυματουργή Εικόνα Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Αγίου Όρους – Δείτε όλο το Πρόγραμμα


Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί τελικά η Υποδοχή της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνος “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”, από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Αθήνα.

Να αναφερθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8 Μαρτίου 2023 με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, Αποφάσισε την Αναβολή της Ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος στις 15 Μαρτίου 2023 λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Την περασμένη Εβδομάδα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους σχετικά με την Έλευση της Ιεράς Εικόνος.

Μετά από ολιγόωρη συζήτηση που έγινε, οι δύο πλευρές Αποφάσισαν πως η Έλευση της Ιεράς Εικόνος του “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου 2023.

Η Υποδοχή θα γίνει με Τιμές Αρχηγού Κράτους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσία Κληρικών Μοναχών Πατέρων και πιστών.

Το Επίσημο Πρόγραμμα της Ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος “ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” είναι το παρακάτω σύμφωνα και με την επίσημη Εγκύκλιο που μας έστειλε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Visits: 15


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο