Στη χιονισμένη Πεντέλη το Συνέδριο για τον Άγιο Φώτιο (Φωτογραφίες)


Σε ένα χιονισμένο τοπίο τιμάται σήμερα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, όπως κάθε χρόνο, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία Προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, ακολούθησε στην Αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, η καθιερωμένη κοινή Σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Φωτίου και στην ευγένεια και προσήλωσή του στην Ορθοδοξία. «Αντλούσε τις πνευματικές δυνάμεις για την διεξαγωγή του πολύπλευρου Ποιμαντικού, Κοινωνικού, Εκκλησιαστικού και Επιστημονικού του έργου από τον σύνδεσμο της αγάπης, την μέθεξη και την ζωηφόρο κοινωνία του με τον αποκαλυφθέντα ως Φως και φωτίσαντα τω φωτί της θεογνωσίας τα σύμπαντα Θεόν – Λόγον» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και υπογράμμισε ότι «η ζωή του υπήρξε «φωτοδόχος λαμπάς» καιομένη ενώπιον του ιερού της Εκκλησίας Θυσιαστηρίου».

Στον εφετινό εορτασμό ομιλητής είναι ο Ελλογιμώτατος κ. Χρήστος Καρακόλης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Οι περί Ιουδαίων απόψεις του Ιερού Φωτίου».

Ο κ. Καρακόλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι δισχιλιετείς Σχέσεις Χριστιανών και Ιουδαίων αποτελούν ένα βαρυσήμαντο κεφάλαιο στην ιστορία των δύο Θρησκευτικών Κοινοτήτων με πάμπολλες διακυμάνσεις, καθώς επίσης και με αξιοσημείωτες Κοινωνικές και Πολιτικές παραμέτρους και διαστάσεις.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο