Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ένας άνθρωπος του Θεού


Λάβαμε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα και σας το γνωστοποιούμε με χαρά αφού αντιλαμβανόμαστε ότι η Εκκλησία στέκεται με αυτό τον τρόπο στο ύψος των περιστάσεων.

Επιστολή 

Καλημέρα σας,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις τις Ενορίας μας και την αναμετάδοση των ακολουθιών μέσω Youtube.

Είμαστε μία από τις 4 μολις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας που συνεχίζει να τελεί ακολουθίες και να τις αναμεταδίδει.

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω και στο facebook Patir Dimitrios Katsanos και στο YouTube κανάλι της Ενορίας μας Griechisch-orthodoxe Kirche Reutlingen https://www.youtube.com/channel/UCCGSOp5UjyzPdZoqCamtQ7A

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές που οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε ψυχραιμία αλλά και την απαραίτητη προσοχή.

Γι αυτό η Ενορία μας θέλοντας να σταθεί δίπλα σε όλους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές λαμβάνει δράσεις πάρα το γεγονός ότι η Εκκλησία μας πρέπει να παραμείνει κλειστή και οι ακολουθίες να τελούνται μόνο υπό τις προυποθέσεις που ορίζουν οι νόμοι.

1. Βάσει της νομοθεσίας μπορούν να τελούνται οι ακολουθίες με κλειστές τις πόρτες από τον ιερέα και τους ελάχιστους συνεργάτες για την τέλεση τους. Έτσι από την Κυριακή 22.03. υπάρχει ήδη η δυνατότητα όποιος το επιθυμεί μέσω ιντερντετ(Youtube, Facebook,) να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και να συμμετέχει έστω και απο το σπίτι του συμπροσευχόμενος.

Φυσικά δεν είναι το ίδιο όπως αν βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία,αλλά οι καταστάσεις που βιώνουμε μας αναγκάζουν να προσαρμοστούμε στις προσωρινές αυτές συνθήκες. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε σύγχρονη και παρούσα στην εποχή της δίνει τις απαραίτητες λύσεις.

2. Το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου παραμένει πάντοτε ανοιχτό μέρα νύχτα για να μπορούμε οποιαδήποτε ωρά και στιγμή να περάσουμε να προσευχηθούμε και να πάρουμε δύναμη για την συνέχεια.

3. Η Ενορία μας συνεχίζει το φιλανθρωπικό της εργό στηρίζοντας οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα σε αυτή την κατάσταση, ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθεια μας περισσότερο απο ποτέ. Μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζι μου οποιαδήποτε στιγμή αν χρειάζονται ψώνια,φάρμακα και δεν έχουν ποιος να τους τα φέρει. Με τα μέλη της Επιτροπής και της Διακονίας θα είμαστε κοντά τους να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι η ώρα αδελφοί μου να δείξουμε όλοι μας την χριστιανική μας αλληλεγγυή και να παραμείνουμε ενωμένοι και ψύχραιμοι απέναντι σε αυτή την πανδημία. Ας ακούμε τους γιατρούς και ας μείνουμε όλοι σπίτι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας.

Με ευχές και αγάπη

Ο Ιερατικός Προιστάμενος

π. Δημήτριος Κατσάνος 004917682019170

φωτογραφία αρχείου www.asceticexperience.com

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο