Σκουρολιάκος: “Θα συνεχίσει η Διοίκηση της ΕΡΤ να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο;”


Ερώτηση προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος για τον Αποκλεισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις Μεταδόσεις της ΕΡΤ.

Αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από την ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων της νέας Διοικήσεως της ΕΡΤ, η Διακοπή προβολής της Θείας Λειτουργίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τον Ιανουάριο η ΕΡΤ δεν Μετέδωσε Ζωντανά την Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων από το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ούτε και τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο του 2019.

O κ. Σκουρολιάκος που είναι Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει στον Υπουργό το Ερώτημα “Για ποιόν λόγο η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να «κόψει» την Επικοινωνία λειτουργιών και Δραστηριοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Θα συνεχίσει η Διοίκηση της ΕΡΤ να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον «Ανορθόδοξο» τρόπο που έπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο;”.

Ο κ. Σκουρολιάκος πρόσθεσε πως “το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί Φάρο για τον Ελληνισμό της Πόλης, της εγγύς Ανατολής αλλά και του συνόλου του Παγκόσμιου Απόδημου Ελληνισμού καθώς και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και η Διοίκηση της ΕΡΤ θα όφειλε να ευαισθητοποιηθεί αποδεικνύοντας πως όλα αυτά ήταν απλώς «αμέλεια».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο