Σεμινάριο: ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις¨ θα διοργανωθούν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 το απόγευμα (16:00 – 21:00)


Σεμινάριο: ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις¨


Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα (16:00 – 21:00) θα υλοποιηθεί το βιωματικό σεμινάριο ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις¨ στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ (Πατρόκλου 14) στη Λάρισα. Το σεμινάριο υλοποιείται στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής συνεργασίας της Επι.Ζω. με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Λάρισας.
Το σεμινάριο ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις¨ αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την αντιμετώπιση επειγόντων και απειλητικών για την Υγεία και τη Ζωή καταστάσεων, σε περιπτώσεις Τραυματισμών & Παθολογικών περιστατικών.
Απευθύνεται σε όλο το Γενικό πληθυσμό (Γονείς, Πολίτες, Μαθητές, Σπουδαστές, Εργαζόμενους κτλ) αλλά και σε Ειδικές Ομάδες πληθυσμού (Υγειονομικούς, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Εκπαιδευτικούς, Εθελοντές Διασώστες κτλ). Έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους παραπάνω, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Τραυματία ή Ασθενή.
Για το λόγο αυτό το σεμινάριο βασίζεται κυρίως στην πρακτική εξάσκηση και τους χειρισμούς για την απόκτηση δεξιοτήτων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των τραυματιών καθώς και τη μείωση του ποσοστού θανάτων & αναπηριών. Το σεμινάριο υλοποιείται με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς.
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ώρες και περιλαμβάνει αναλυτικά τις εξής ενότητες:
1η Αντιμετώπιση Τραυματισμών
Εισαγωγική διάλεξη για την αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση Τραυματισμών, Λήψη μέτρων ασφάλειας – ατομικής προστασίας & υγιεινής, τραύματα, αιμορραγίες, κατάγματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία – κεραυνοπληξία, οργάνωση φαρμακείου.
Πρακτική εξάσκηση αντιμετώπισης Τραυματισμών, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων. Περιποίηση τραύματος, έλεγχος αιμορραγίας – ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος, τρόποι ακινητοποίησης & μεταφοράς τραυματία (αυτοσχέδιοι, λαβές κτλ), περιποίηση εγκαύματος.
2η Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών
Εισαγωγική διάλεξη για την αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών, Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία, δήγματα (τσιμπήματα) εντόμων – φιδιών, αλλεργικό σοκ (shock), δηλητηριάσεις, θερμοπληξία, υποθερμία.
Πρακτική εξάσκηση αντιμετώπισης παθολογικών περιστατικών, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων. Τοποθέτηση ασθενή στην κατάλληλη θέση, αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού ασθενή, τοποθέτηση Ασθενή σε πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 25€ και περιλαμβάνει:

Τις σημειώσεις του σεμιναρίου (ηλεκτρονική μορφή), το Πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής (Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα), τα αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κτλ.
Τα απαραίτητα στοιχεία για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι: Ονοματεπώνυμο με Ελληνικούς & Λατινικούς χαρακτήρες, email & τηλ. επικοινωνίας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στα 6948.890.799 & 6981.577.846 στο email: info@epizo.gr στο facebook.com/EpiZo.epimorfosizois, ή στο www.epizo.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο