Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών: “Πονάει η καρδιά μου, βλέπω να φεύγουν νέοι άνθρωποι, παιδιά να μένουν ορφανά” (VIDEO)


Για τη “δίνη” της πανδημίας του Κορωνοϊού που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και την Πατρίδα μας, την “Πανδημία” αγάπης που έχει κηρύξει προκειμένου να ενισχυθεί το Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και την οικολογία μίλησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ( ope.gr ) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

«Έχω μεγάλη θλίψη και στενοχώρια για τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή μέσα στη ”δίνη” της πανδημίας. Προσεύχομαι στο Θεό να αναπαυθούν οι ψυχές τους σε χώρα ζώντων και στις σκηνές των δικαίων. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μας είναι στραμμένη στο μέλλον. Ο Θεός ξέρει γιατί επέτρεψε ή ανέχτηκε να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία. Οφείλουμε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να αγωνιστούμε» ανέφερε με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος για το θέμα της πανδημίας που συνεχίζει να πλήττει όλη την ανθρωπότητα.

«Ως πνευματικός πατέρας σε μία περιοχή που έχει θρηνήσει περισσότερους από διακόσιους νεκρούς αλλά και ως άνθρωπος γενικότερα πονάει η καρδιά, βλέπω να φεύγουν νέοι άνθρωποι, παιδιά να μένουν ορφανά. Βλέπω να φεύγουν ολόκληρες οικογένειες. Δεν μπορώ παρά να ματώνω και να νιώθω οδύνη για αυτή τη μεγάλη δυσκολία» συμπληρώνει με εμφανή λύπη ο Σεβασμιώτατος.

«Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της αγάπης».

Με το σύνθημα «Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της αγάπης» πραγματοποιείται από προχθές ο φετινός Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος έως και τις 31 Δεκεμβρίου, “Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διαχρονικά πραγματοποιεί και διακονεί αυτό το ”χρέος” της αγάπης για τον εμπερίστατο, τον αδύναμο και τον φτωχό άνθρωπο. Βέβαια οι συνθήκες έχουν αλλάξει και μεταβάλλονται, ζούμε στην εποχή της πανδημίας” αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη στο παρακάτω link: 

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Visits: 29


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο