Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος προς Ιερείς: “Στο Έργο μας δεν πρέπει να μιλάμε Φονταμενταλιστικά αλλά Παιδαγωγικά”


Την δεύτερη Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Η Σύναξη που διεξήχθη σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ξεκίνησε με την Τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του στους Κληρικούς Πατέρες για πολλές κατευθύνσεις ενώ ειδικά στάθηκε στην Ποιμαντική προσέγγιση των Ανθρώπων.

«Στο Έργο μας δεν πρέπει να μιλάμε Φονταμενταλιστικά αλλά Παιδαγωγικά. Ως Ποιμένες πρέπει να «αρπάζουμε» τον κόσμο για να τον δώσουμε στον Θεό», τόνισε ο κ. Γρηγόριος ενώ αναφέρθηκε στη σχέση που επιθυμεί να δημιουργήσει με τους Ιερείς που είναι οι πρώτοι και άμεσοι Συνεργάτες του.

Στην δεύτερη Ενότητα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Θεία Λατρεία, δίνοντας οδηγίες για την Τέλεση των Ιερών Ακολουθιών. Στην συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης αναφέρθηκε σε Διοικητικά, Ποιμαντικά και Φιλανθρωπικά θέματα, ενώ ο Διευθυντής Προσωπικού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Σχοινάς αναφέρθηκε στην Μηχανοργάνωση των Ενοριών.

Views: 10


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο