Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος: Θα είμαστε κοντά στους εμπεριστάτους Αδελφούς μας


“Με πόνο ψυχής βλέπομε τις καταστροφές που γίνονται στην Πατρίδα μας από τις φοβερές πυρκαιές και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι” αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι “θα είμαστε κοντά στους εμπεριστάτους αδελφούς μας αυτές τις δύσκολες στιγμές και με όσα μέσα άλλα διαθέτομε”.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών:

Παιδιά μου ευλογημένα,

Με πόνο ψυχής βλέπομε τις καταστροφές που γίνονται στην Πατρίδα μας από τις φοβερές πυρκαιές και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Συνεχίζομε Κλήρος και Λαός να προσευχόμαστε με όλη την δύναμη της ψυχής μας και να παρακαλούμε τον Κύριό μας να λυπηθή τον Λαό Του.

Ικετεύομε την Παναγία μας, ώστε να μεταφέρη τις προσευχές όλων προς τον Κύριο και να γίνη ο Υιός και Θεός της και πανοικτίρμων Δεσπότης, ίλεως για όλους μας. Συνεχίστε αδελφοί μου, να προσεύχεσθε, τώρα μάλιστα που πλησιάζει η γιορτή της μεγάλης μας Μάνας της Παναγίας μας, να σκεπάση την Πατρίδα μας με την χάρη της και να απαλύνη τον πόνο των πυροπλήκτων αδελφών μας.

Παράλληλα, θα είμαστε κοντά στους εμπεριστάτους αδελφούς μας αυτές τις δύσκολες στιγμές και με όσα μέσα άλλα διαθέτομε.

Για τον λόγο αυτό, όλες αυτες τις ημέρες στους Ιερούς Ναούς μας, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, νερό και τρόφιμα τα οποία αντέχουν εκτός ψυγείου, τα οποία θα αποσταλούν στους αδελφούς μας που περνούν αυτές τις μεγάλες δυσκολίες, εξ αιτίας των καταστροφικών πυρκαιών.

Ήδη έχομε ανακοινώσει από την προηγουμένη Κυριακή και το επαναλαμβάνομε στην αγάπη σας, ότι ανήμερα στην Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα περιαχθή δίσκος σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς Υπέρ των Πυροπλήκτων Αδελφών μας.

Σας Παρακαλώ και σας ικετεύω όλους, να δείξετε για μια ακόμη φορά, σπλάγχνα οικτιρμών και αγάπης προς τους πονεμένους αδελφούς μας και να είστε βέβαιοι ότι ο Κύριος εκατονταπλασίονα μισθόν θα αποδώση από τον ουρανό για τον καθ’ ένα σας.

Με αυτές τις σκέψεις και την βεβαιότητα για την Βοήθειά σας προς τους Πυροπλήκτους Αδελφούς

Σας ασπάζομαι εν Κυρίω και σας ευλογώ.

Με το καλό να εορτάσωμε την Παναγία μας,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο