Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης: “Εάν τηρούμε τα μέτρα, δε θα κλείσουν οι εκκλησίες” (AUDIO)


Την Κυριακή 04 Οκτωβρίου ε.έ., ημέρα όπου τιμάται και μνημονεύεται από την Αγία μας Εκκλησία, η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ιεροθέου, πρώτου Επισκόπου Αθηνών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την ιστορική περιοχή της Λητής, όπου και ιερούργησε εις τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο στίχο της σημερινής ευαγγελικής Περικοπής «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως», τον οποίο και ερμήνευσε μέσα από σημερινά παραδείγματα, ενώ καταλήγοντας παίρνοντας αφορμή από την υποδειγματική ευταξία και πιστή τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής εντός της εκκλησίας, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού (Covid-19), ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «όταν λαμβάνουμε τα σωστά μέτρα προσοχής και πρόβλεψης, ούτε οι Εκκλησίες θα κλείσουν, ούτε οι Θείες Λειτουργίες θα σταματήσουν και σύντομα όλη αυτή η δοκιμασία θα αποτελέσει παρελθόν».

ΧΟΡΗΓΙΑ:

Agroil.gr

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο