Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος: “Η δυστυχία μας είναι ο συμβιβασμός με το κακό”


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καλαφατιώνων, στην αρχιερατική περιφέρεια Αχιλλίων, λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι ο προφήτης Ηλίας είναι ο εκπρόσωπος των κεκλημένων από τον Θεό ανθρώπων να δώσουν μαρτυρία περί του θελήματός Του, όπως επίσης και για να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους της εποχής ότι η σχέση τους με τον Θεό χρειαζόταν συνεχή αναζωπύρωση, διότι εύκολα ο λαός ξεχνούσε τις υποσχέσεις και τις ευεργεσίες του Θεού. Ο προφήτης υπήρξε η φωνή της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της εμπιστοσύνης στον Θεό.

Με τα θαύματά του προτύπωσε ακόμη και την ανάσταση του Χριστού, όταν ανέστησε τον γιο μιας ειδωλολάτρισσας χήρας στα Σαρεπτά, η οποία φιλοξένησε τον προφήτη σε χρόνια ανομβρίας και δοκιμασίας. Και ο προφήτης έδωσε την μαρτυρία της αληθείας στον λαό ενώπιον του βασιλιά Αχαάβ και της ειδωλολάτρισσας βασίλισσας Ιεζάβελ, χωρίς να φοβηθεί τον θυμό και την οργή τους.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στους πιστούς ότι παλαιότερα στα σχολεία διδάσκονταν η ζωή και η ιστορία του προφήτη Ηλία, ενώ στους καιρούς μας η παιδεία έχει αφήσει τον προφήτη εκτός των ενδιαφερόντων της. Η σύγχρονη κοινωνία έχει αφήσει στην άκρη τις αξίες της πίστης, της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της σχέσης με τον Θεό, του ελέγχου της ζωής μας από τον λόγο του Θεού, διότι ελέγχει την ζωή μας, την κακία, την αδικία, τον συμβιβασμό μας με την αμαρτία, δημιουργώντας έναν πολιτισμό χωρίς Θεό.

Η δυστυχία μας είναι ο συμβιβασμός με το κακό. Ο προφητικός λόγος της Εκκλησίας σήμερα εξακολουθεί να είναι ελεγκτικός, από αγάπη για να διορθωθεί ο άνθρωπος. Γι’  αυτό και η μνήμη του προφήτη Ηλία είναι αφορμή υπενθύμισης της αλήθειας! Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον εφημέριο της ενορίας π. Σπυρίδωνα Πηλό σε σταυροφόρο- οικονόμο και τον εφημέριο της ενορίας Άνω Γαρούνα και άμισθο κληρικό π. Γεώργιο Φαγογένη σε οικονόμο.

Express Market στη Σίνδο
Super Market - Κρεοπωλείο Γκούντζελης

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο