Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός: ”Η πανδημία απέδειξε πόσο ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος μπροστά στο θέλημα του Θεού”


Υπό άλλας συνθήκας τα ονομαστήρια του Επισκόπου είναι ένα γεγονός εξαιρετικά σημαντικό κατ’ έτος για την επαρχία που διαποιμαίνει. Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, τα ονομαστήρια του Επισκόπου μας εωρτάσθησαν σε κλειστό κύκλο και με περιώρισμένο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι εκ προσώπου όλων εκείνων που θα ήθελαν να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους εξέφρασαν το σεβασμό και την αγάπη του κλήρου και του λαού προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος, την Παρασκευή 4 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε και δημόσια τον πόνο της καρδιάς του για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γενικώτερα, εξ αφορμής της πανδημίας, η οποία απέδειξε πόσο ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος μπροστά στο θέλημα του Θεού, πόσο απομακρύνθηκε από τις εντολές Εκείνου και πόσο πρόσκαιρη και εφήμερη είναι η ευτυχία του. Κάλεσε τέλος τους πιστούς να έχουν πίστη στο Θεό, να προσεύχονται και εν μετανοία να πορεύονται επικαλούμενοι καθ’ ημέραν το έλεος του Κυρίου και συμμετέχοντας, κατά το εφικτόν, στα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο