Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος: “Δεν αποδεχόμαστε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης”


Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος σχετικά με την απόφαση για το άνοιγμα των Ναών στις γιορτές.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων του TRT:

«Οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

«Θα περιμένουμε, πλέον, την απόφαση της Δ.Ι.Σ., γιατί μόνο αυτή μας δεσμεύει, ουσιαστικώς και εκκλησιαστικώς. Ζητήσαμε το μέτρο, τη χρυσή τομή. Οι αποφάσεις, αν ισχύσουν όπως ανακοινώθηκαν, δεν συνιστούν μέτρο και χρυσή τομή. Άρα, θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. και ανάλογα θα πράξουμε. Σίγουρα, όμως, με όλα τα μέτρα και με κάθε προφύλαξη, ώστε κανείς να μην ασθενήσει, επειδή θα εκκλησιαστεί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια και τις υπόλοιπες ημέρες. Ξέρουμε να χειριστούμε τα πράγματα. Το έχουμε ξανακάνει και νομίζω ότι θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, γιατί έτσι πρέπει, με απόλυτη, βεβαίως, ασφάλεια για τους ανθρώπους. Πάντοτε μιλούσα και μιλώ για την ενότητα και για την ανάγκη να παραμείνουμε κοινωνία συγκροτημένη. Άρα, αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα πρέπει να αναλογιστούν τί αναλαμβάνουν ως ευθύνη και τί πρέπει να κάνουν. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμη περιθώριο να βρούμε το μέτρο, τη χρυσή τομή και ελπίζω ότι εν τέλει θα τη βρούμε όλοι μαζί».

Στο τέλος είπε:

«Πολλές φορές στη ζωή μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακραίες αντιλήψεις και απόψεις. Οι Χριστιανοί, με διακριτικότητα στεκόμαστε, λαμβάνουμε μέτρα και ευθύνες. Πρέπει, όμως, ν’ αποφευχθούν ακραίες καταστάσεις από την Πολιτεία, απ’ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Γι’ αυτό, η διάκριση και η εύρεση της χρυσής τομής είναι πιο αναγκαία από ποτέ, για να γιορτάσουμε Χριστούγεννα».

ΧΟΡΗΓΙΑ:

Ορθόδοξη Γωνία Τεχνών

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο