Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος: Η πανδημία, ο πανικός, οι επιθέσεις στην Θεία Κοινωνία και η «ευκαιρία» του Χριστιανού να βγει από τον εαυτό του (Σύνδεση skype)


Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

Με αφορμή την πανδημία του Κορωνοϊού που απειλεί την ανθρωπότητα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στη Δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη σε απευθείας σύνδεση από το Σίδνει της Αυστραλίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ιό και τα Μέτρα Προστασίας που έχει λάβει η Αυστραλία αλλά και στην Απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να κρατήσει τους Ιερούς Ναούς σε λειτουργία Κεκλεισμένων των Θυρών.

Εξέφρασε την πικρία του για όλους όσους καταφέρονται εναντίον της Θείας Μεταλήψεως λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να μιλούν και να εκφράζουν άποψη άνθρωποι, που έχουν πλήρη άγνοια από το Ιερό Μυστήριο ενώ αναφέρθηκε και στο πως οι Χριστιανοί αντιλαμβάνονται τις δοκιμασίες και ξεπερνούν τους πειρασμούς.

“Η Ἐκκλησία μας, δεν είναι η Εκκλησία του πόνου καί της αρρώστιας. Είναι η Εκκλησία της χαράς, της αγάπης, της νίκης κατά του θανάτου. Ο πόνος και η κάθε δυσκολία πού έρχονται στη ζωή είναι για το χριστιανό μια ευκαιρία να γίνει καλύτερος, να βγει από τόν εαυτό του, από τήν εσωστρέφειά του και την φιλαυτία του. Ο πόνος μας δίνει τή δυνατότητα να αισθανθούμε τόν πλησίον μας” τόνισε ο Σεβασμιώτατος στη Συνέντευξη που ακολουθεί:

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο