Ρουμανία: Πάνω από 1.000 νέοι προσκύνησαν στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μπουτσιουμένι


Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος της περιοχής Γκαλάτι στη Μπουτσιουμένι, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Πάνω από 1.000 νέοι πήγαν για προσκύνημα και για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανό στον υπαίθριο χώρο του μοναστηριού που βρίσκεται μέσα στο δάσος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Κασσιανός μίλησε στο κήρυγμά του για την “αγάπη του Θεού που εκχύθηκε στον κόσμο μέσω του Υιού και τελειοποιήθηκε από το Άγιο Πνεύμα, δείχνοντας ότι το πρότυπο αγάπης της Αγίας Τριάδας πρέπει να είναι πρότυπο αγάπης στην οικογένεια και στον συνάνθρωπο”.

Έψαλλαν η Ομάδα Ηλικιωμένων «Zestrea» από την κοινότητα Barcea και οι νέοι που συμμετείχαν στο προσκύνημα, ντυμένα με την όμορφη ρουμανική λαϊκή φορεσιά.

Κάθε χρόνο η Ιερά Μονή συγκεντρώνει πολλούς νέους από σχολεία των επαρχιών Γκαλάτι και Βραΐλα, ενώ διοργανώνονται και πνευματικές ομιλίες στο δάσος που περιβάλλει τη Μονή. Αυτή τη φορά συμμετείχαν και τέσσερις ομάδες μαθητών που τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει πανρουμανικά και διεθνή βραβεία σε διαγωνισμούς ρομποτικής. Οι νεαροί επιστήμονες έκαναν αρκετές επιδείξεις με τα ρομπότ από τους διαγωνισμούς μπροστά στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Μεταξύ των νεαρών προσκυνητών ήταν και οι νέοι από τις κατηχητικές ομάδες που συμμετείχαν στον Εθνικό Κατηχητικό Διαγωνισμό «Νέοι και Ηλικιωμένοι να δοξάζουν τον Κύριο», που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο Ρουμανίας στο πλαίσιο του Τιμητικού Έτους Ποιμαντικής Φροντίδας Ηλικιωμένων. Σε αυτόν τον εθνικό διαγωνισμό, από την Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως συμμετείχαν 1.650 μαθητές από 96 κατηχητικά ενοριακά συγκροτήματα.

Σε αυτούς προστέθηκαν πολυάριθμοι μαθητές Λυκείου, ηλικιωμένοι εθελοντές, καθηγητές Θεολογίας, διδακτικό προσωπικό από άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους, αλλά και γονείς των νέων.

Ως ένδειξη εκτίμησης προς τους γονείς και τα παιδιά τους που συμμετείχαν σε σχολικούς και ενοριακούς αγώνες, με τη συμβολή του Επισκοπικού Κέντρου και των αρχιερέων της Αρχιεπισκοπής Κάτω Δουνάβεως, δόθηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 40.000 λέι. , καθώς και διπλώματα και άλλα δώρα αξίας 15.000 λέι.

Με την ευκαιρία αυτή, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις συγκινησιακές μαρτυρίες Ιερέων και Μοναχών, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που συνάντησαν στο πέρασμα του χρόνου και από τις οποίες κατάφεραν να περάσουν με τη βοήθεια του Ελεήμονος Θεού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος για την αντιμετώπιση κάποιων θεμάτων που απασχολούν τους νέους.  Συντονιστές της συζήτησης ήταν πνευματικοί πατέρες, και οι θεολόγοι.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο