Ρουμανία: Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουκουρεστίου και Πάσης Ρουμανίας για τη Βάπτιση


Το θέμα του μυστηρίου της Βάπτισης απασχόλησε μεταξύ άλλων την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Βουκουρεστίου και Πάσης Ρουμανίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις συζητήσεις περί αλλαγής του τρόπου Τέλεσής του.

Η Ιερά Σύνοδος στην επίσημη Ανακοίνωσή της τονίζει ότι το Τελετουργικό δεν μπορεί να αλλάξει, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή σε όσους τελούν τα Μυστήρια.
«Υπό αυτήν την έννοια, λαμβάνοντας υπόψιν τις συζητήσεις, τις ανησυχίες και τις παρεξηγήσεις που έλαβαν χώρα στον Δημόσιο Βίο για το θέμα του Βαπτίσματος παιδιών που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας» η Ιερά Σύνοδος προβαίνει στις ακόλουθες διευκρινίσεις:
1) Πριν από το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, ο ιερέας έχει την υποχρέωση να συναντηθεί με τους γονείς ή τους κηδεμόνες του παιδιού, οι οποίοι, αφού συμβουλευτούν τον παιδίατρο, θα ενημερώσουν τον Ιερέα για την Υγεία του παιδιού που επιθυμούν να βαφτιστεί.

2) Στις Σχολές Θεολογίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και ειδικές Συστάσεις για το Τελετουργικό της Βαπτίσεως.

3) Θα διοργανώνονται Ετήσια Σεμινάρια προς ενημέρωση των Ιερέων για την ακριβή εφαρμογή του Τελετουργικού των Ιερών Μυστήριων.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο