Πως θα φτάσει το Άγιο Φως στη Χώρα μας (Α’ & Β’ VIDEO)


Ο Δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: «Η μόνη διαφοροποίηση στη Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός φέτος θα είναι η απουσία του Εκκλησιάσματος. Κατά τα άλλα το Τελετουργικό είναι Εκ Παραδόσεων χιλίων Ετών το ίδιο». 

Σχετικά με το Τελετουργικό της Αφής του Αγίου Φωτός και την Έλευση του στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες Ορθόδοξες Χώρες, μίλησε στην Εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» ο Δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Λάμπρος Κιτσαράς.

Για το τελετουργικό, ανέφερε:

«Θα προσαρμοστεί φέτος και η Τελετή της Αφής, αλλά και της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στα μέτρα της προστασίας για την πανδημία. Δηλαδή, θα γίνει κανονικά το Τελετουργικό της Αφής, εντός του Ναού της Αναστάσεως, αλλά και κλεισμένων των θυρών. Θα είναι μέσα μόνον ελάχιστοι Πατέρες και κάποιοι Επίσημοι της Ισραηλινής Αστυνομίας. Όπως γίνεται πάντα».

Για την Άφιξη στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες Ορθόδοξες Χώρες, ανέφερε: 

«Εν συνεχεία με τη Συνοδεία της Ισραηλινής Αστυνομίας, Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών και μάλλον κάποιον Εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, θα μεταφερθεί το Φως σε εννέα διαφορετικά φανάρια στο Αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ. Εκεί θα παραμείνουν εννέα Αεροσκάφη, από εννέα διαφορετικές Ορθόδοξες Χώρες. Το Ελληνικό Αεροσκάφος, απ’ όσο γνωρίζω, μάλλον θα είναι Στρατιωτικό. Θα έχει μέσα τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Δεν θα κατέβουν από το Αεροσκάφος.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη σκάλα στο Ιερό Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροολύμων. Στη συνέχεια το Αεροσκάφος θα επιστρέψει στο Ελευθέριος Βενιζέλος και εκεί απ’ όσο μάθαμε θα το υποδεχτεί Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης. Από εκεί θα πάει στην Εξαρχία και θα διανεμηθεί σύμφωνα με τα μέτρα που θα πάρει η Ελληνική Πολιτεία».

Παρακολουθήστε τα όσα είπε αναλυτικά:

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο