«Προς Εκκλησιασμόν» ~ Στεφανία Μεράκου – Παρουσιάζει την Διαδικτυακή Εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης (VIDEO LIVE – 03/10/2021)


Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την Διαδικτυακή Εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης.

Στην εικοστή πρώτη εκπομπή προσκεκλημένη η Στεφανία Μεράκου. Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

_________________________

Η Στεφανία Μεράκου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο. Συμπλήρωσε σπουδές Bachelor of Arts στο State University of New York at Buffallo με έμφαση στο πιάνο και καθηγήτρια την F. Arshanska-Boldt.

Συνέχισε στο State University of Virginia, με τον Milos Velomirovic και κατόπιν στο State University of Connecticut όπου το 1985 έλαβε Master στη Μουσικολογία καταθέτοντας Διατριβή με θέμα τη Βυζαντινή μουσική.

Εργάσθηκε στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Connecticut και ασχολήθηκε με τη διδασκαλία του πιάνου και ειδικά με τη μέθοδο Suzuki για παιδιά, αφού έλαβε Δίπλωμα από το American Suzuki Institute και άδεια διδασκαλίας της μεθόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς.

Έχει παρουσιάσει εργασίες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών και σε φεστιβάλ του American Suzuki Institute, καθώς και σε Συνέδρια και περιοδικά στην Ελλάδα.

Από το 1995 εργάζεται στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» ως υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής.

_________________________________________________________

Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.

⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄⋄

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο