Προβολή Ντοκιμαντέρ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός,για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ», διοργανώνουν την προβολή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης αμερικανικής σειράς «Mount Olympus» με τίτλο: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ και στα αγγλικά:

«MACEDONIA THE SHINING GATE TO MT OLYMPUS»

Το ντοκιμαντέρ αυτό μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει 22 χρυσά αγαλματίδια σε παγκόσμια φεστιβάλ κινηματογράφου, επανατοποθετώντας έτσι τον Όλυμπο στην διεθνή θέση που του ανήκει. Τη σειρά υπογράφει η πολυβραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτης και παραγωγός Αθηνά Κρικέλη, και την παραγωγή η «Ellopia Films U.S.A.”

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου θα παρευρεθεί και θα ομιλήσει η ίδια η Σκηνοθέτις, Αθηνά Κρικέλη.

H προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος των ιδρυτών της Κοιν.σ.επ. «Παγκόσμια Αγκαλιά» να κατασκευάσει, σε παραθαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας, ένα χώρος πολλαπλής χρήσης, προκειμένου να φιλοξενεί και να εξυπηρετεί άτομα με ειδικά προβλήματα / ανάγκες, και τους συνοδούς τους.

Η Κοιν.σ.επ. «Παγκόσμια Αγκαλιά» με έδρα τον Βόλο, προσφέρει κοινωφελές έργο, παράλληλα όμως προάγει και τον πολιτισμό, για τούτο συνεργάζεται με τη «Μαγνήτων Κιβωτό», προκειμένου να υλοποιήσει το μεγάλο όραμα των ιδρυτών της. Παράλληλα συνεργάζεται και με φορείς και εθελοντές από όλη την Ελλάδα.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, οι διοργανωτές καλούν όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να στηρίξουν το έργο της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ώστε να μπορέσει κάθε βολιώτης αλλά και ευρύτερα κάτοικος της Μαγνησίας, να παρακολουθήσει αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ της «Ellopia Films USA – Ellopia Educational Media».

Η εν λόγω προβολή είναι η πρώτη από δύο Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

Οι συνδιοργανωτές φορείς, σε αυτή τη συνεργασία, έχουν επιλέξει ως δεύτερη δράση, να προβάλλουν την υπέροχη θεατρική παράσταση του Σκηνοθέτη Ιάκωβου Μυλωνά, με τίτλο «Η ζωγραφιά του Θεού» στην πόλη μας, και πάλι με Ελεύθερη Είσοδο για το Κοινό.

Με τον τρόπο αυτό θα δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παρακολουθήσει αυτό το θεατρικό δρώμενο και μέσα από τα μηνύματα που εκπέμπουν να συμβάλλουν ώστε να αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία στη χώρα μας, και να πάψουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους αυτούς ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Η Σκηνοθέτης και Διευθύντρια παραγωγής, Αθηνά Κρικέλη, αναφέρει:

«Η επιλογή του τίτλου έγινε το 2017 πολύ πριν ξεκινήσουν οι Διπλωματικές Διαπραγματεύσεις για το όνομα της Μακεδονίας μας! Οι Συνθήκες φώναζαν σαν Ερινύες να μην το κάνουμε. Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε διασκορπισμένοι στα πέρατα του πλανήτη. Αποφασίσαμε διαφορετικά, και μάλλον ο Όλυμπος συμφώνησε μαζί μας. Είμαστε μια ομάδα Έλληνες, Ελληνοαμερικανικοί, Αμερικανοί, με κοινό όραμα, με πάθος και πείσμα, με αγάπη για το βουνό, τον Πολιτισμό και τον Τόπο μας, που σήκωσαν τα εμπόδια στον ώμο και τα πήγαν περίπατο… στον Πάνθεον. Έτσι έγινε και αυτό το Ντοκιμαντέρ το πέμπτο της σειράς MT OLYMPUS. Τιμή μας που επιλέχθηκε να προβληθεί για έναν τόσο σημαντικό σκοπό».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο