Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Τιμοθέου


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε, εν πληθούση Εκκλησία, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Τιμοθέου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας & φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, , Γλυφάδος κ. Αντωνίου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών και του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος, αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Κλήρο και τον πιστό λαό για τη συνευχητική παρουσία τους, αναφέρθηκε στη γνωριμία του Τιμόθεου με τον Απόστολο Παύλο, με βάση τις επιστολές του προς αυτόν, και ευχήθηκε η φλόγα της πίστεως που άναψε στην ψυχή του Τιμοθέου μετά τη συνάντηση του με τον Απόστολο των Εθνών να παραμένει ζωντανή στην ψυχή όλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, αφού ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Τιμόθεο εκ μέρους των Αρχιερέων, του Κλήρου και των πιστών, τόνισε δύο στοιχεία από τη ζωή του Αγίου Τιμοθέου, που πρέπει όλοι να κρατήσουμε, την κλήση από το Θεό και την ελεύθερη ανταποκρισή μας σ’ αυτήν και τη γνησιότητα του Ευαγγελικού μηνύματος, η οποία διασφαλίζεται μέσα στην Εκκλησία, που εγγυάται και την αλήθεια της πίστεως.

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο