Πιστοί στην Αλβανία από το υστέρημά τους συντηρούν τους Ναούς τους


Είναι γνωστό ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος επένδυσε πολλά χρήματα για την κατασκευή ή την Αναπαλαίωση Ορθόδοξων Ναών σ’ ολόκληρη την Αλβανία. Όμως οι ανάγκες είναι ακόμη πολλές και δεν εξαντλούνται.

Εμπνεόμενοι από την ακτινοβολούσα προσωπικότητα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, οι πιστοί, από το υστέρημά τους συντηρούν τους Ναούς τους. Ακόμη και σε μικρά και φτωχά χωριά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πιστοί της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο Βαγκάν του Φίερι.

Προσέφεραν 900.000 περίπου λεκ για την Αγιογράφηση της Εκκλησίας, για το χρωματισμό της, για τη διαμόρφωση της αυλής, για την κατασκευή πορτών και παραθύρων, για τη φύτευση 60 δενδρυλλίων.

Και αυτό συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Πρόκειται για ένα… τραγούδι της αγάπης προς το Θεό. Το συνέθεσε ο ίδιος ο Κύριος στις καρδιές ανθρώπων απλών, που ζουν σ΄ ένα δύσκολο κοινωνικό περίγυρο.

Όταν η ύπαρξη του ανθρώπου γεμίζει από τη χάρη του Θεού, τότε σαν ορμητικό ποτάμι ξεχύνεται και πλημμυρίζει την ψυχή. Ξεχειλίζει και οδηγεί σε έργα αγάπης. Διατηρείται ζωντανός ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους ο πόθος για το Θεό, που δεν ατονεί, δεν υποχωρεί και δεν σβήνει.

Παρά τις σειρήνες, που στρέφουν και υποδαυλίζουν σε πράγματα μάταια, φθοροποιά και ψυχοκτόνα. Μέσα από τις προσφορές τους για τους Τόπους Λατρείας τους, δείχνουν ότι, μέσα σ΄ ένα στεγνωμένο και κατάξερο κόσμο, έχουν σηκώσει το βλέμμα τους και έχουν βρει το δρόμο προς τα ψηλά.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Θεός όχι μόνο δεν απουσιάζει από τη ζωή μας, αλλά πάντοτε βρίσκεται σε Ιεραποστολική Δράση. Είναι παρών και εκεί που τον… βλέπει ο νους μας και εκεί που δεν τον… βλέπει!

Πηγή: romfea.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο