Παύλου Μελά: Διανομή κατ΄ οίκον πακέτων με κολατσιό σε 200 παιδιά άπορων οικογενειών


Έμπρακτη στήριξη σε παιδιά απόρων οικογενειών που ζουν στη ευρύτερη Περιοχή του παρέχει ο Δήμος Παύλου Μελά, σε μια προσπάθεια να καλύψει ακόμη περισσότερο τις ανάγκες τους σε φαγητό, το οποίο προμηθεύονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας όπου αρχίζει τη διανομή “Χριστουγεννιάτικου” κολατσιού σε 200 παιδιά που το έχουν ανάγκη, παρότι παραμένουν στο σπίτι και δεν πηγαίνουν στο Σχολείο λόγω της Πανδημικής κρίσης. Τα πακέτα θα παραδίδουν κατ΄ οίκον Υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι από συγκεκριμένα σημεία διανομής του Δήμου.

Πρόκειται για υγιεινά σνακ  που πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά στο Σχολείο, όπως μπισκότα, χυμοί φρούτα, μέλι, μαρμελάδες, κρουασάν και άλλα και αποτελούν το λεγόμενο δεκατιανό.

Όπως τόνισε μιλώντας στο makthes.gr η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρά Αμανατίδου, πρόκειται για μια ακόμη Δράση Αλληλεγγύης και Αγάπης προς αυτά τα παιδιά, για τα οποία το φαγητό, πολύ δε περισσότερο το δεκατιανό, δεν είναι καθόλου δεδομένο.

«Τόσο η οικονομική κρίση, όσο και τώρα η υγειονομική, επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση εκατοντάδων οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως ανεξαρτήτως του ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν Σχολείο, χρειάζονται κολατσιό και στο σπίτι.

Είπε μάλιστα, πως η δράση αυτή υλοποιείται επειδή είναι πολλοί οι γονείς που ζήτησαν επανειλημμένα από την Κοινωνική Υπηρεσία, αν μπορεί ο Δήμος να τους βοηθήσει και αυτήν την Περίοδο, που τα Σχολεία είναι κλειστά. «Καταλάβαμε ότι οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ, ειδικά σε οικογένειες με παιδιά και για το λόγο αυτό καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και να τα παραδώσουμε» σχολίασε η κ. Αμανατίδου.

Η αξιολόγηση των παιδιών έγινε από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση των οικογενειών και το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα παιδιά, ενώ τα τρόφιμα εξασφαλίστηκαν από χορηγίες.

Πακέτα με τρόφιμα, ενόψει των Χριστουγέννων

Στο μεταξύ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά ετοιμάζεται πυρετωδώς για την Αποστολή Πακέτων με τρόφιμα και άλλα αναγκαία είδη σε 150 οικογένειες που ζήτησαν Βοήθεια εκτάκτως, ενώ ήδη στηρίζει σταθερά κάθε μήνα 200 άπορες οικογένειες, που είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η βοήθεια αυτή, όπως είπε, η Αντιδήμαρχος κ. Αμανατίδου, είναι έκτακτη στις 15 οικογένειες, καθώς τη χρειάζονται λόγω και των Εορτών των Χριστουγέννων.

«Είναι Δράσεις πουν δεν γνωρίζουν Γιορτές και Αργίες, αφού καθημερινά διαπιστώνουμε ότι αυξάνουν οι άνθρωποι που χρειάζονται ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια ή ένα καλάθι με τρόφιμα για το σπίτι τους» σημείωσε η ίδια.

Εξήγησε μάλιστα ότι πέραν των Δράσεων που έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του ο Δήμος, έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με διάφορους Φορείς, Επιχειρήσεις Εστίασης και ιδιώτες εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα Σίτισης με 120 – 150 άτομα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο