Παράκληση για την κατάπαυση των πυρκαγιών και Συγκέντρωση Προμηθειών από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας


Με την ίδια Ανακοίνωση ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολίτης κ. Αλέξανδρος κάνει έκκληση για τους πολίτες της Τρίπολης να συμμετάσχουν σε “μια Εκστρατεία Προσφοράς Ειδών Πρώτης Ανάγκης”, έως την την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κυριακή 15 Αυγούστου 2021.

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας:

Ευρισκόμενοι μέσα στη δίνη των πυρκαϊών που κατακαίουν την πατρίδα μας και αντιμετωπίζοντες την καταστροφήν τού περιβάλλοντος, των περιουσιών μας και ακόμη και αυτόν τον κίνδυνον της ίδιας της ζωής μας, πρέπει να σταθούμε δυνατοί και ψύχραιμοι ώστε να νικήσωμε το κακόν και να αναδημιουργήσωμε τόν κατεστραμμένον τόπον μας.

Διά να αποκτήσωμε αυτήν την δύναμιν και την ψυχραιμίαν πρέπει πρώτα να ζητήσωμε το έλεος του Θεού και έπειτα νά τρέξωμε κοντά στα θύματα της φωτιάς και να προσφέρω με την βοήθειά μας και την αγάπη μας στους αδελφούς μας που επλήγησαν από την λαίλαπα του πυρός.

Κατόπιν τούτων ή Ιερά Μητρόπολις Μαντινείας και Κυνουρίας καλεί τους Χριστιανούς της, πρώτον μέν, αύριο Τετάρτη στίς 7 η ώρα το απόγευμα, στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κατά τήν Ιεράν Παράκλησιν σε πανστρατειά προσευχής πρός τήν Υπεραγίας Θεοτόκον διά τήν σωτηρίαν τού Λαού μας και δεύτερον δέ, παρακαλεί τους συμπολίτες μας σε μιά εκστρατεία προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης, όπως εμφιαλωμένα ύδατα, τρόφιμα διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό πρώτης βοηθείας, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο θεωρούν καλόν και ωφέλιμον διά την περίστασιν.

Τα ανωτέρω προσφερόμενα θα συγκεντρώνονται μέχρι την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 15-8-2021 από αρμόδια Επιτροπή στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως έμπροσθεν της κεντρικής πλατείας Τριπόλεως και θα προωθούνται πρός τούς πυροπαθείς αδελφούς μας πρός ανακούφισί τους.

Σας καλούμε όλους σε μια επιστράτευση αγάπης και αλληλοβοηθείας δεν πρέπει να λείψη κανείς.

Ευχέτης πρός Κύριον θερμός Μαντινείας και Κυνουρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο