ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Ανακοινούται εις τους ευσεβείς πιστούς, ότι στις 26 Οκτωβρίου, Εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Πανηγυρίζει ο Μεγαλοπρεπής και Ιστορικός Ναός του Αγίου Δημητρίου της Πόλεως Λαμίας.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εορτασμού:

*Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στις 6:00 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας της Ακολουθίας θα διανεμηθεί σε όλους ο ευλογημένος Άρτος και Εόρτιο γλύκισμα.

* Το  Σάββατο στις 7:00 π.μ.  θα ξεκινήσει η Ακολουθία του όρθρου και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις την οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

* Στις  6:00 μ.μ. θα τελεσθεί Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

Την Κυριώνυμο ημέρα οι Πανηγυρικές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας και από τηλεοράσεως μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος»

*Την Κυριακή στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας θα ψαλλεί  Ιερό Μνημόσυνο Υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής των Κτητόρων του Ναού, απάντων των Ιερέων, Επιτρόπων και Ιεροψαλτών που Διηκόνησαν στην Ενορία και όλων των Κεκοιμημένων Ευσεβών Ενοριτών.

Προσκαλούνται οι φιλάγιοι πιστοί όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Εόρτιες Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο