Πέντε υπέροχα Μοναστήρια στον Νομό Κιλκίς! (Α’ , Β’ , Γ’ , Δ’ & Ε’ VIDEO)


Τα Μοναστήρια είναι τόποι ευλογημένοι. Τόποι απόλυτης προσευχής και αφιέρωσης στον Θεό. Είναι μέρη στα οποία καταφεύγει ο άνθρωπος, να “αφήσει” τα προβλήματά του, να ευχαριστήσει Τον Άγιο Θεό, να λάβει την χάρις Του και την απαραίτητη δύναμη να πορευθεί στο υπόλοιπο της ζωής του, κουβαλώντας ο καθένας τον δικό του Σταυρό.

Στον Νομό Κιλκίς, είναι χτισμένα πέντε υπέροχα Μοναστήρια τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, η Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, και η Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης.

Οι Ιερές Μονές των Αγίων Γεωργίου και Νεκταρίου βρίσκονται στον Δήμο Κιλκίς, και ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, ενώ οι υπόλοιπες τρεις Μονές βρίσκονται στον Δήμο Παιονίας και ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Πολυκάστρου & Αξιουπόλεως.

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, είναι το σήμα κατατεθέν της Πόλεως του Κιλκίς. Ιδρύθηκε το 1856 ενώ μετά το τέλος του 19ου αιώνα καταστράφηκε από τους Ουνίτες, κι έτσι διασώθηκε μόνο το Καθολικό της Μονής.

Το Μοναστήρι επανιδρύθηκε το 1976 με ενέργειες του Μακαριστού Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, και επιβεβαιώθηκε από Πράξη του 1992 υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου κ. Αποστόλου.

Τα τελευταία χρόνια το Μοναστήρι λειτουργεί πλέον επίσημα μετά από ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ, με Ηγούμενο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αρσένιο και αριθμεί 12 Εγγεγραμένους Ιερομονάχους.

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς

Η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς μετρά μόλις τέσσερα χρόνια ιστορίας. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016 και σήμερα έχει φτάσει τους πέντε Μοναχούς Πατέρες. Ηγούμενος της Μονής είναι ο Πρωτοσύγκελος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδνρίτης πατήρ Επιφάνιος, ενώ το Μοναστήρι παλιότερα λειτουργούσε ως Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας

Η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης ιδρύθηκε το 1992 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Πολυκάστρου & Αξιουπόλεως κ. Δημήτριο. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων στο όρος Πάικο και απέχει επτά χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Γουμένισσας.

Ηγούμενος της Ιεράς Αδελφότητος είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Βησσαρίων, ενώ στην Ιερά Μονή βρίσκονται σήμερα οχτώ Μοναχοί Πατέρες. Να αναφερθεί πως ο ίδιος ο Άγιος Ραφαήλ εμφανιζόταν σε οράματα και υπέδειξε τον Τόπο που θα χτιστεί το Μοναστήρι, λέγοντας πως θα χτιστεί εκεί που τα βουνά σχηματίζουν μεταξύ τους Σταυρό!

Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Πενταλόφου

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο Όρος Πάικο στο χωριό Πενταλόφου είναι χτισμένο το Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, και είναι Αγιορείτικο Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Ηγούμενος της Μονής είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος, και η Αδελφότητα μετρά σήμερα 30 Μοναχούς Πατέρες!

Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης

Η Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας, και υπήρξε η αφορμή για να χτιστεί η Πόλη της Γουμένισσας.

Εδώ και 29 χρόνια στον ίδιο χώρο συστεγάζονται το Επισκοπείο και τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου.

Στο Μοναστήρι φυλάσσονται τόσο η Εικόνα της “Παναγίας Γουμενίσσης” όσο και Λείψανα πολλών Αγίων.

Η Ιερά Αδελφότητα μετρά δέκα περίπου Μοναχούς Πατέρες, με Ηγούμενο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αγαθάγγελο.

Visits: 765


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο