Πάπας Φραγκίσκος: “Δε ζούμε πια σε χριστιανική κοινωνία”


Την άποψη πως σήμερα η πίστη γίνεται αιτία αποκλεισμού, τιμωρίας ή και γελοιοποίησης εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος στον καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό του στη Ρωμαϊκή Κουρία.

“Πρώτιστο μέλημα της Εκκλησίας είναι ο ευαγγελισμός του λαού” σημειώνει ο Ποντίφικας ιδίως αφότου “συνειδητοποιήσουμε πως δεν ζούμε πλέον σε μια χριστιανική κοινωνία” καθώς η Ευρώπη έχει κατακλυστεί από μη χριστιανούς, αναφερόμενος στην αθρόα προσέλευση προσφύγων και μεταναστών στη γηραιά ήπειρο. “Η χριστιανική πίστη”, δηλαδή, “δεν είναι πλέον το κοινό στοιχείο στη ζωή των κατοίκων της Δύσης” σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Εκκλησία πρέπει να δείξει ιδιαίτερο ζήλο στον ευαγγελισμό αυτών των ανθρώπων, που “αντιπροσωπεύουν μια κραυγή στην έρημο της ανθρωπότητας μας”. “Για τον Θεό κανείς δεν είναι ξένος ή αποκλεισμένος” συνεχίζει ο Ποντίφικας και τονίζει πως η Εκκλησία πρέπει να αφυπνίσει συνειδήσεις σχετικά με όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο, η οποία έχει γίνει “νεκροταφείο για πολλούς”.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο