Ο Σύλλογος Φίλων Περιηγητών διοργανώνει για τα μέλη του, διήμερη εκδρομή 05-06/12/2020 στο Μέτσοβο και τα Γιάννενα


Πρόγραμμα εκδρομής:

Σάββατο 05/12

Αναχωρούμε από τα γνωστά σημεία νωρίς το πρωί. Μέσω Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, Αμφιλοχίας, Άρτας και τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, άφιξη στο χωριό Ανήλιο του Μετσόβου που βρίσκεται τo Anilio Adventure Park, το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας.

Το resort της χώρας διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι.

Δίπλα στις πίστες και το παρκινγκ υπάρχει ένα καταπληκτικό πετρόχτιστο σαλέ, σε δυο επίπεδα, με δυο τζάκια και απεριόριστη θέα στις πίστες, τα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια, αλλά και μια πανέμορφη παγωμένη λίμνη σε σχήμα καρδιάς!
Ελεύθερος χρόνος να χαρούμε το χιόνι, αλλά και να απολαύσουμε καφέδες και ροφήματα, ελαφριά σνακ και πίτες, αλλά και τοπικό τσίπουρο με παραδοσιακούς μεζέδες.

Σε περίπτωση που δεν έχει ανοίξει ακόμα το χιονοδρομικό κέντρο, θα επισκεφτούμε το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ, γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. (έξοδα ατομικά https://www.vrellis.gr/f-a-q/)

Κατόπιν συνεχίζουμε για το πανέμορφο ΜΕΤΣΟΒΟ!
Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι Μέτσοβο έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον ταξιδιωτικό χάρτη της ορεινής Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που πολλοί το χαρακτηρίζουν «Ελβετία της Ελλάδας»..
Τακτοποίηση στο παραδοσιακό ξενοδοχείο μας, λίγη ξεκούραση και φεύγουμε να ανακαλύψουμε το πανέμορφο Μέτσοβο. Ξεκινάμε από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα του 1730, το διπλό άμβωνα και τα ψηφιδωτά, τα οποία είναι αντίγραφα των ψηφιδωτών της Γάλλας Πλακιδίας της Ραβέννας (5ος αι. μ.Χ.), τον Αβερώφειο κήπο και τον Αϊ Γιώργη, και από εκεί την πινακοθήκη Αβέρωφ – Τοσίτσα. Μια βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Κυριακή 06/12

Μετά το πρωινό μας, αποχαιρετούμε το Μέτσοβο και κατευθυνόμαστε στην πόλη των Ιωαννίνων, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, που αναπτύσσεται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα! Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά».

Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη! Ελεύθερος χρόνος, χωρίς όμως να παραλείψουμε να επισκεφθούμε το νησάκι των Ιωαννίνων (2€ ανά διαδρομή με τα καταβάκια από τα Γιάννενα σε μόλις 10 λεπτά), με το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά, πολλά παραδοσιακά σπίτια, και μαγαζάκια που μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας, αλλά και να απολαύσουμε σπάνιους μεζέδες όπως βατραχοπόδαρα, χέλια κλπ!

Το μεσημέρι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα. Άφιξη το βραδάκι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Όλες οι μεταφορές μας με πούλμαν
-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
-1 διαν/ση στο παραδοσιακό ξενοδοχείο Απόλλων που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Μετσόβου, δίπλα στην πλατεία http://metsovohotel.gr/
-Πρωινό σε μπουφέ

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
Ο φόρος διαμονής 0,50€ ανά δωμάτιο, φαγητό, είσοδοι σε τυχόν μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους, και ότι αναφέρεται ώς προαιρετικό.

Συμμετοχή μέλους για δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα με πρωινό είναι στα 80€
Μονόκλινο +20€

Κράτηση με προκαταβολή 30€
Εξόφληση έως 20/11

Λίγες διαθέσιμες θέσεις λόγω ανώτατης επιτρεπτής πληρότητας στο 65%

Η μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες.

Tsokas Travel

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

στο τηλέφωνο 6957831931

στο e–mail: filoiperiigites@gmail.com

ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IG

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο