Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στο Μαρτυρικό Φανάρι της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως


Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί το Σάββατο 29 Μαΐου 2021, τον Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητος των Αρχόντων Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος» και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Ο Άρχων κ. Μαρτίνος, ο οποίος ηγείται Αντιπροσωπείας της Αδελφότητας, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προσκυνήματος των Οφφικιαλίων του Θρόνου, που πραγματοποιείται πάντοτε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, θα υποβάλει τα σέβη του προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας και θα ζητήσει την Πατριαρχική Ευλογία για την καρποφορία του επιτελούμενου Έργου της Αδελφότητος.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη μας, ο κ.Μαρτίνος θα συνοδεύεται από τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους Εντιμολογιώτατο κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Γενικό Γραμματέα της Αδελφότητος, και τον Δρ. Γρηγόριο Πενέλη, στενό συνεργάτη του.

Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα Χοροστατήσει στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, κατά τον Μέγα Εσπερινό της Εορτής.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυριακή της Σαμαρείτιδος έχει καθιερωθεί ως ημέρα Μνήμης και Τιμής των ανά τους αιώνες Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως οι οποίοι έχουν καταταγεί στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο