“Ο πιστός να είναι αμετάπτωτος σε οποιαδήποτε πρόκληση”


Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Κουραμάδων στην μέση Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στην αδελφότητα και στους προσκυνητές τόνισε ότι η Αγία Κυριακή έζησε τον θείο έρωτα  στο πρόσωπο του Χριστού. “Πότε ήξω και οφθήσομαι τω Κυρίω μου;” ήταν το νόημα της ζωής της. Αντιμετώπισε τον πειρασμό του ανθρώπινου έρωτος από τους ειδωλολάτρες της εποχής της. Ένας την ερωτεύτηκε και όταν διαπίστωσε ότι η Αγία δεν επρόκειτο να ανταποκριθεί στον έρωτά του, τότε την κατήγγειλε στον αυτοκράτορα. Όμως ο έρωτας για τον Χριστό έκανε την αγία να κρατήσει το αμετάπτωτο της πίστεως. Δεν επείσθη ούτε από τις κοσμικές προσφορές, ούτε από τις ηδονές, ούτε από την χάρη της νεότητας. Παρέμεινε αμετάπτωτη, γενναία και σταθερή στην πίστη της, μπροστά ακόμη και στο μαρτύριο.

Αυτή πρέπει να είναι η στάση κάθε πιστού. Να είναι αμετάπτωτος σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε οποιαδήποτε απειλή. Να έχει γενναίο και ανδρείο φρόνημα και τίποτα να μην μπορεί να τον χωρίσει της αγάπης του Χριστού. Νόμοι, απειλές, απόπειρες αλλοίωσης της αποκάλυψης της αληθείας του Χριστού δεν επιτρέπεται να μας πτοούν. Και μέσα στο μαρτύριο της συνειδήσεως, να αντέχει ο κάθε πιστός.

Ας κρατήσουμε με πνεύμα αντίστασης και ανάκαμψης το ήθος και την πίστη της αγίας Κυριακής, κατέληξε τις σκέψεις του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νεκτάριος.

E-shop - ergalia4u.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο