Ο [νέος] χρόνος και εμείς – Διαδικτυακή Συνομιλία με τους Δημήτρη Κυριαζή και Ηλία Λιαμή όπου διοργανώθηκε στις 14/01/2022 (VIDEO)


Με αφορμή την νέα χρονιά και το βιβλίο, Τα μυστικά του καιρού, του Ηλία Λιαμή, συζητάμε για την αναζήτηση ενός διαφορετικού χρόνου, ενός χρόνου μυστικού και παραπονεμένου, ενός χρόνου που δεν ακολουθεί την τρελή πορεία των προγραμμάτων της καθημερινότητάς μας, αλλά αντίθετα περιμένει την ησυχία και την περισυλλογή για να μας δείξει το αληθινό του πρόσωπο.

🎥 Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση
👇
Εδώ https://bit.ly/3c96Heh
Εδώ https://bit.ly/2OfDwOy

«Δώδεκα κείμενα, δώδεκα στάσεις τῆς ἴδιας διαδρομῆς, δώδεκα προσκλήσεις γιά συνάντηση μέ τόν χρόνο τοῦ καθενός, μ’ ἐκεῖνες τίς ἀσήμαντες στιγμές τῆς διαδρομῆς μας, μέ τίς περιφρονημένες παραστάσεις τῶν ἡμερῶν πού ζήσαμε, μέ τίς δειλές φωνές πού ἀκούσαμε, μά πού δέν ἔφτασαν μέχρι τήν ψυχή μας. Δώδεκα παράθυρα μέ θέα μία προσωπική αἰωνιότητα, δώδεκα παιδικές ματιές, πού δέν τίς χώρεσαν οἱ φράσεις καί ζήτησαν βοήθεια ἀπό τό χρῶμα.

Δώδεκα μικροί καημοί, πού θέλησαν νά σέ συναντήσουν».

Με αφορμή το βιβλίο συζητούν οι:

♦Δημήτρης Κυριαζής, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος και Ψυχαναλυτής
και ο
♦Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος, Μουσικός και συγγραφέας του βιβλίου

Οι συν-ομιλητές μας:

🟡Ο Δημήτρης Κυριαζής είναι υποπτέραρχος ε.α., Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής (ΕΕΨΨ/IFPS), Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική (1969-1973) στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Παιδοψυχιατρική (1977-1979) στο Ινστιτούτο Allan Memorial και στο Μontreal Children’s Hospital του Mc Gill Univeristy στο Μοntreal του Καναδά. Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 ΓΝΑ (1987-1991). Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει ψυχανάλυση, ομαδική ανάλυση και οικογενειακή θεραπεία στην Ελλάδα. Έχει διδάξει Ψυχολογία Ηγεσίας και Stress Management στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ) και την Ανωτέρα Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Διδάσκει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Κλινικής Ψυχανάλυσης, Ψυχανάλυσης και Λογοτεχνίας, Ζωγραφικής, και Θρησκείας και του ανθρώπινού παράγοντα στο αεροπορικό ατύχημα. Σχετικές εργασίες έχει παρουσιάσει σε ψυχαναλυτικά και ψυχιατρικά συνέδρια. Τα θέματα του ενδιαφέροντός του επικεντρώνονται στην ατομική ψυχανάλυση και την ομαδική ανάλυση. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής για ενηλίκους, παιδιά και έφηβους, ως ομαδικός αναλυτής και ως θεραπευτής ζεύγους και οικογενείας.

🟡Ο Ηλίας Λιαμής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικουμενικό Ινστιτούτο του Bossey, ως υπότροφος, κατόπιν εισηγήσεως του αειμνήστου καθηγητή Νίκου Νησιώτη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υπό την εποπτεία του επισκόπου Διοκλείας και καθηγητού του εκεί πανεπιστημίου Καλλίστου Γουέαρ, όπου και άρχισε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής. Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο της Νηπτικής Θεολογίας. Αμέσως μετά έγινε δεκτός ως υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους. Παράλληλα με τις θεολογικές του σπουδές πήρε τα πτυχία πιάνου και ανώτερων θεωρητικών (αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας) από το Ελληνικό Ωδείο, ενώ παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα μουσικολογίας και διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας στην Αγγλία και την Ουγγαρία. Ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Εορτασμού του Ιωβηλαίου Έτους (1998), μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (2003), ενώ από το 2000 είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και Πρόεδρος της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων. Υπό την τελευταία αυτή ιδιότητα, διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (Ε.Ι.Π.Ε.), το οποίο εκπονεί ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα διάδοσης του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής γλώσσας. Αποτελεί μόνιμο συνεργάτη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ενώ μετέχει συστηματικά σε Σχολές Γονέων και σεμινάρια επιμόρφωσης κατηχητών πολλών Ιερών Μητροπόλεων. Διδάσκει επί 25 έτη στην Ελληνογαλλική Σχολή “StJoseph” της Πεύκης, ως καθηγητής θεολόγος και μουσικός, ενώ από το 2000 μέχρι το 2015 κατείχε την θέση του Υποδιευθυντή του Γυμνασίου. Ανέλαβε την αναδιοργάνωση της παιδικής χορωδίας της Σχολής, η οποία συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων. Είναι συγγραφέας βιβλίων, κατηχητικών βοηθημάτων και θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.
Αρθρογραφεί συστηματικά, ενώ, επί εικοσιπενταετία, είναι και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, με θέμα την ανάλυση θεμάτων Βιβλικής και Πατερικής Θεολογίας σε σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Πρόσφατη απασχόλησή του αποτελεί η πραγματοποίηση σεμιναρίων με θέμα τη σχέση της πνευματικότητας, και ιδιαίτερα της Χριστιανικής πνευματικότητας, με τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του bookia.gr

Visits: 30


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο