Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ορθοδοξία – Aυτή την Εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια”


Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ορθοδοξία

Aυτή την Εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί μια διπλή προσφορά: « Ο νεομάρτυρας Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις», ένα βιβλίο για την αγιασμένη ζωή του την ακλόνητη πίστη του, τους αγώνες του για την Ορθοδοξία και το μαρτυρικό τέλος και το 3πλό cd «Πρωτοψάλτες» οι μεγάλοι Δάσκαλοι της ψαλτικής τέχνης σε μια συλλογή.

Στο βασικό της θέμα η Εφημερίδα αποχαιρετά τον μεγάλο Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με μια Εξομολόγηση – έκπληξη που είχε κάνει στην “Ο.Α” πριν από τέσσερα χρόνια, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2017.

Σε μια αποκαλυπτική Συνέντευξη, ο κορυφαίος Μουσικός είχε μιλήσει για τις αξίες της Ορθοδοξίας, τη σύνδεση της Αριστεράς με τα λόγια του Ευαγγελίου και τους κλυδωνισμούς της Ελλάδας, και εξηγούσε γιατί παραμένουμε Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, έπειτα από τόσους αιώνες αγώνων. “Θεμέλιό μου οι Αρχές του Χριστιανισμού” είχε πει ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξής του είχε υπογραμμίσει: « Παραμένω πάντοτε χριστιανός και λάτρης της διδασκαλίας του Χριστού».

Συγκλονίζουν οι εικόνες πολέμου στο Μαυροβούνιο όπου διαδηλωτές απέκλεισαν με οδοφράγματα την πόλη Τσέτινιε, με στόχο να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της τελετής ενθρόνησης του νέου Μητροπολίτη από τον Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*«Τα κάστανα από τη φωτιά» καλείται να βγάλει η νέα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

*Οταν τα ελληνικά δάση έγιναν ορμητήρια για την απελευθέρωση του Γένους

*Ο τρόπος και η σημασία της στέψης των Βασιλέων στο Βυζάντιο

*Η Νατάσσα Κατσούλια, ο σύζυγός της Αντρέας και τα 7 παιδιά τους είναι μια πολύτεκνη οικογένεια που μένει σήμερα στο Λιτόχωρο και αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα ανθρώπων που τόλμησαν

Αρθρογραφούν ο ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, η Ελένη Ρίκου κ.ά.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο και το 3πλο cd κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο