Ο Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, Υμνογράφος της Μ.τ.Χ.Ε. στο Ρέθυμνο


Το απόγευμα της Δευτέρας, 8ης Μαΐου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Χαρακιανής της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, με θέμα «Αγιορείτικες εμπειρίες».

Τον εκλεκτό ομιλητή παρουσίασε στο πολυπληθές κοινό ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παρθένιος Καλυβιανάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς και στα κοινά σημεία των δύο Ιερών Μονών, Σίμωνος Πέτρας και Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή.

Στη συνέχεια ομίλησε ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος με βιωματικό και γλαφυρό Λόγο αναφέρθηκε στις εμπειρίες της παρουσίας του Θεού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, από της παιδικής του ηλικίας μέχρι και σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερα λόγο για θαυματουργικές εμπειρίες του με το σύγχρονο Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Κατακλείδα στην Εκδήλωση αυτή υπήρξε η προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο οποίος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη και στην πολυτίμητη Προσφορά του στην Αγία μας Εκκλησία, και διά του χαρίσματος της Υμνογραφίας που το έδωκε ο Θεός, και παρουσίασε τον Ιερό Παρακλητικό Κανόνα «ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ & ΤΟΥΣ ΣΕΠΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΝ & ΕΛΙΣΑΒΕΤ», ποίημα του π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου, ο οποίος Εκδόθηκε μόλις από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή και προσφέρθηκε ως ευλογία στους πολυπληθείς ακροατές της ομιλίας.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και πλήθος πιστών από το Ρέθυμνο και από το Ηράκλειο.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, Εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελη, κατόπιν της ευγενικής Προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, όπου Συλλειτούργησε μαζί του καθώς και με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, ο οποίος Κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Visits: 207


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο