Ο ‘Ελληνας Επίτροπος στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο


Την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας πληθαίνουν και η κατάσταση στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου είναι έκρυθμη, η σημερινή συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά κρίνεται ως υψίστης σημασίας. Ο Έλληνας Επίτροπος είναι αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική και τη χάραξη της νέας πολιτικής Ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 15.00

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου μήνα ο Μακαριώτατος συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο.
Τότε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα βρεθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, ωστόσο διεμήνυσε προς κάθε πλευρά ότι «η μάχη πρέπει να σταματήσει μέσα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να δοθεί στα θαλάσσια». Κάλεσε μάλιστα τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους.
«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, όπως μπορούμε» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα Σύνορα μας δεν είναι κάπου αλλού, «είναι εκεί στη θάλασσα» και εκεί πρέπει να ασκηθούν πιέσεις και από τους Ευρωπαίους και τους συμμάχους μας, «εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη κι όχι η μάχη να δίνεται εδώ μέσα στην Ελλάδα».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο