Ουκρανία: Επίθεση σε πιστούς με ρόπαλα και μαχαίρια και απόπειρα κατάληψης Ναού


Σύμφωνα με στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Γραφείου Τύπου της Επισκοπής Τσέρνοβιτς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 στο χωριό Ζαντουμπρόφκα (περιφέρεια Τσέρνοβιτς) επιχειρήθηκε απόπειρα κατάληψης της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία έγινε με αφορμή την κοίμηση του προϊσταμένου της Εκκλησίας Πρωθιερέα Λεωνίδα Ντελικάντι.

Στην απόπειρα κατάληψης συμμετείχαν περίπου 40 κουκουλοφόροι υποστηρικτές της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας οπλισμένοι με μεταλλικές ράβδους, ρόπαλα, μαχαίρια και φιάλες δακρυγόνου. 

Οι καταληψίες αφούδιέρρηξαν τις εξωτερικές πύλες του Ναού, ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τρεις Ενορίτες, Μέλη της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που βρίσκονταν στην αυλή.

Επίσης, οι προσπάθειες να παραβιάσουν τις πόρτες της Εκκλησίας και να εισβάλουν στον Ναό απέβησαν άκαρπες.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν οι υποστηρικτές της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το κλιμάκιο της Αστυνομίας που έφτασε στο σημείο της κατάληψης.

Λίγη ώρα μετά στον Ιερό Ναό έφτασε πλήθος πιστών και μελών της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, κάτι που ανάγκασε τους καταληψίες να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με την Επισκοπή, την εν λόγω κατάληψη διηύθυνε Κληρικός της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Ιερέας Ναζάριος Γκαγκαλιούκ, ο οποίος φρόντισε προσωπικά να κλείσει τον δρόμο προς το χωριό και παρεμπόδισε το Ασθενοφόρο να πλησιάσει στα τραυματισμένα μέλη της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο εν λόγω κληρικός είναι για τις εχθρικές δηλώσεις κατά του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος κατά καιρούς εκτόξευσε πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του αποβιώσαντος προϊσταμένου της εν λόγω Εκκλησίας και των Ενοριτών.

Να αναφερθεί ότι οι  Ενορίτες που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού προσέφυγαν σε ιατρική βοήθεια, ενώ ένας εξ’ αυτών μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο πρόσωπο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος, απευθύνθηκε στις Αρχές της Ουκρανίας, απαιτώντας να διασφαλιστεί η Ασφάλεια των Ενοριτών και η περιφρούρηση της Εκκλησίας, καθώς και να παραστούν στη Δικαιοσύνη οι οργανωτές της βίαιης κατάληψης.

Επίσης ο Μητροπολίτης Τσέρνοβιτς και Βουκοβίνας κ. Μελέτιος, απηύθυνε στον Ουκρανό Πρόεδρο κ. Ζελένσκι παρόμοια έκκληση.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο