Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός για το 1821 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά


Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Έκθεσης που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά για τον Εορτασμό των 200 Ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και είχε θέμα:

«Γιατί είστε περήφανοι που είστε Έλληνες;».

«Καθώς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας (1821-2021), τιμούμε τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη μας στη Νεολαία μας» τονίζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά στην Ανακοίνωσή της.

Δείτε το Δελτίο Τύπου με τους νικητές:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά είναι στην ευχάριστη θέση να Ανακοινώσει τα Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Έκθεσης για την Ελληνική ανεξαρτησία.

Το θέμα του διαγωνισμού, που δόθηκε σε όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους νέους σε όλο τον Καναδά, ήταν: Γιατί είστε περήφανοι που είστε Έλληνες;

Πολλές εκθέσεις υποβλήθηκαν από ολόκληρη τη χώρα για τις δύο κατηγορίες ηλικιών (8-12 και 13-17 ετών). Κάθε έκθεση εξετάστηκε προσεκτικά από μια επιτροπή κληρικών με βάση το περιεχόμενο, την οργάνωση, το στυλ, τη γλώσσα, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία.

Μετά από προσεκτική εξέταση των εκθέσεων διακρίθηκαν οι:

8-12 ετών και 13-17 ετών

1η ($500 υποτροφία) Anna Papagerakis και  Gerasimos Karras

2η ($250 υποτροφία) Dimitri Athas Gregory Efraim και  Olivia Paraskevi Drivas

3η ($100 υποτροφία) Zoi-Christina Mangana και  Theodora Girgulis

Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες και εκφράζουμε επίσης την εκτίμηση και τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους νέους που πήραν το χρόνο και την πρωτοβουλία να υποβάλουν μια έκθεση. Κάθε έκθεση ήταν μοναδική και προσέφερε μια αναζωογονητική προοπτική από την επόμενη γενιά Ελλήνων Ορθόδοξων στον Καναδά.

Καθώς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας (1821-2021), τιμούμε τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη μας στη νεολαία μας.

Εάν η απόκριση και η δέσμευση σε αυτόν τον διαγωνισμό έκθεσης είναι κάποια ένδειξη, το μέλλον προοιωνίζεται λαμπρό!

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω ο Καναδάς! Ζήτω η ελευθερία!

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο