Οι Σπέτσες και η επέτειος 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 (VIDEO)


Το Φόρουμ Διαλόγου, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 4η Ιανουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Οι Σπέτσες 200 χρόνια πριν ξεκινούν τον Αγώνα – Ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου», προσέφερε ο Αρχιμ. Γρηγόριος Νανακούδης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Ύδρας και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπετσών, ο οποίος παρουσίασε το θέμα του με εξαιρετικό τρόπο, με ιστορική γνώση  και επιχειρήματα και με υπέροχο ομιλητικό ύφος. 

Πολλοί εκπαιδευτικοί και άλλοι συνομιλητές παρουσίασαν στη συνέχεια διάφορες σκέψεις και παρατηρήσεις, απηύθυναν δε αρκετές ερωτήσεις στον ομιλητή, ο οποίος είχε τότε την ευκαιρία να αναπτύξει έτι περισσότερο το θέμα του και να παρουσιάσει κι άλλες πλευρές του.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο