“Οι προσευχές δεν εκβιάζουν το θέλημα του Θεού” (VIDEO)


“Η προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου ενός εκ των δώδεκα Αποστόλων, είναι μια προσευχή που προέρχεται από την παπική εκκλησία. Τα λόγια της προσευχής καθώς και η μορφή της προσευχής, δεν έχει καμία σχέση με τις προσευχές που γνωρίζουμε της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Η «προσευχή» στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο, λέγεται ότι εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα ο,τι και να ζητήσει κάποιος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, διότι οι προσευχές δεν εκβιάζουν το θέλημα του Θεού, ώστε να ενεργήσει οπωσδήποτε σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, διότι αυτοί που προωθούν την «προσευχή» αυτή, λένε ότι πρέπει να λέγεται έξι (6) φορές την ημέρα για εννέα (9) συνεχόμενες ημέρες.

Οι ίδιοι κύκλοι προσπαθούν να μας πλασάρουν και το ψεύτικο Ευαγγέλιο του Ιούδα, το οποίο δεν παραδέχεται η Εκκλησία μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός που προσευχήθηκε στον κήπο της Γεθσημανής προς τον Θεό Πατέρα, δεν εκβίασε τον Θεό να κάνει οπωσδήποτε αυτό που ζήτησε. «ει δυνατόν εστί, παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο».

Η προσευχή μας στον Θεό είναι η συνομιλία που έχουμε μαζί Του. Μέσω της προσευχής Τον δοξάζουμε, Τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίνει καθημερινά στη ζωή μας, Τον παρακαλούμε να μας αξιώσει στη Βασιλεία των Ουρανών, «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα –δεν εξαιρείται τίποτε– και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» (Ματθ. στ΄ 33), αλλά στην προσευχή μας αιτούμαστε στον Θεό καθετί που πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο για τη ζωή μας, χωρίς να απαιτούμε το χρονικό περιθώριο.

Διότι μόνο ο Θεός γνωρίζει αυτό που αιτούμαστε αν είναι ωφέλιμο για την σωτηρία της ψυχής μας. Η Αγία Γραφή μας παραγγέλλει για το πως πρέπει να προσευχόμαστε «αγρυπνείτε και προσεύχεσθε» (Μαρκ. ιγ΄ 33). «γρηγορείτε και προσεύχεσθε, ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν» (Ματθ. κστ΄ 42).

Βλέπουμε ότι η Αγία Γραφή δεν μας λέει να προσευχόμαστε συγκεκριμένες ημέρες ή συγκεκριμένες φορές μέσα στην ημέρα. Ο Ιησούς Χριστός μέσα στην Καινή Διαθήκη μας παραγγέλλει να προσευχόμαστε και μας έδωσε συγκεκριμένο τύπο προσευχής. Αυτή η προσευχή είναι το «Πάτερ ημών» που ονομάζεται και Κυριακή προσευχή. Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου είναι 19 Ιουνίου”.

Fthia Insurance - Ασφάλειες Φθιώτιδας

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο