Οι οδηγοί των εκσκαφέων συνέδραμαν στην κατάσβεση στο Ασκληπιείο (VIDEO)


Με το πρώτο φως της ημέρας τα ελικόπτερα ανέλαβαν Δράση στην Κω, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στο Ασκληπιείο.

Ύστερα από επίπονες προσπάθειες,οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νησιού της Κω, σε συνεργασία με τον Δήμο Κω και Εθελοντές, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που απειλούσε Δασικές Περιοχές του Νησιού. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, όταν λίγο μετά αναζωπυρώθηκε η φωτιά, που απειλούσε το Ασκληπιείο, ενώ το σκοτάδι είχε κυριαρχήσει και το ελικόπτερο είχε σταματήσει να επιχειρεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnews24.gr , το σημείο της εστίας ήταν δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα. Οι οδηγοί των Εκσκαφέων (υπάλληλοι του Δήμου Κω, αλλά και ιδιώτες) με απίστευτη ψυχραιμία και θάρρος, μπήκαν κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά και μετά από περίπου 1 ώρα σκληρής μάχης, κατάφεραν να την περιορίσουν, πριν ξεκινήσει να καίει τα δέντρα που βρίσκονται στο Ασκληπιείο.

Δείτε φωτογραφία και βίντεο από την ηρωική προσπάθειά τους.

Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο έφτασε στην Κω μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε το πλήρωμά του στη μεγάλη φωτιά της Ρόδου. Μετά τις 17.00 το απόγευμα, το ελικόπτερο επιχείρησε 3 με 4 φορές και στη συνέχεια παρουσίασε πρόβλημα στον κάδο του. Έτσι, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Ρόδο, όπου άλλαξε εξάρτημα και μετά από περίπου 1 ώρα γύρισε στην Κω!

Η συμβολή του πληρώματος του ελικοπτέρου ήταν καθοριστική, καθώς με τις ρίψεις νερού σε δύσβατες Περιοχές, ανεκόπη η πορεία της φωτιάς προς το Δάσος της Παναγιάς Τσουκαλαριάς, γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Σημειώνεται πως υπήρξαν εκ περιτροπής Διακοπές Ρεύματος στο Νησί λόγω Βλάβης του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: kosnews24.gr , kosvoice.gr , kostoday.com

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο