Οι Αρμένιοι στέλνουν για μια ακόμη φορά, μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες αδελφούς – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν


Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Μια κοινή πορεία συνδέει Έλληνες και Αρμένιους στα βάθη των αιώνων. Από τη Βυζαντινή περίοδο, έως τις μέρες μας, οι δυο χώρες πορεύθηκαν παράλληλα, σε κοινούς τόπους, κοινούς στόχους και κοινούς εχθρούς. Ποτέ δεν ξέχασαν οι Αρμένιοι τους αδελφούς Έλληνες, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Με αφορμή την φετινή επέτειο των Ελλήνων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 κατά των Οθωμανών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Αρμέν Σαρκισιάν έστειλε μήνυμα στην ομόλογό του κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο οποίο ανέφερε τα εξής:
«Με κόστος ηρωικές μάχες, μακρύ αγώνα και θυσίες, ο ελληνικός λαός κέρδισε την ανεξαρτησία του. Σε αυτή την πορεία υπάρχουν πολλές αποδείξεις για τον κοινό αγώνα των δύο χριστιανικών λαών υπό οθωμανική κυριαρχία – των Αρμενίων και των Ελλήνων. Καθώς και πολλές εκδηλώσεις συνεργασίας βασισμένες σε ιστορικούς και πολιτιστικούς χιλιετείς δεσμούς, σε κοινές πνευματικές αξίες και με αμοιβαία συμπάθεια.
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η Αρμενία και η Ελλάδα μπόρεσαν να αναπτύξουν ισχυρές διακρατικές σχέσεις και μια σταθερή διμερή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει ενεργό πολιτικό διάλογο και συνεργασία σε διάφορους τομείς».
Στο Instagram εντοπίσαμε το μήνυμα που ανάρτησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Παύλος Τσολακιάν στο οποίο αναφέρει:
«Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική εξέγερση της 25ης Μαρτίου 1821, Ιστορικής Ημέρας του Ελληνικού Έθνους, ημέρας δημιουργίας μιας Νέας Ελεύθερης και Ανεξάρτητης Ελλάδας, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821».

Πηγή: http://www.politispress.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο