«Οι Άγγελοι μας χαιρετούν» διαδικτυακή συζήτηση για το ημερολόγιο του 2021 (VIDEO)


Καλή χρονιά!

3 εικαστικοί καλλιτέχνες συναντιούνται διαδικτυακά και μας παρουσιάζουν
το ημερολόγιο του 2021 με 12 + 1 Αγγέλους του π. Σταμάτη Σκλήρη
Κώστας Λάβδας – Μπάμπης Πυλαρινός – Πέγκυ Φούρκα


«Οι άγιοι Άγγελοι είναι τα λειτουργικά πνεύματα που ως πύρινη φλόγα υπάρχουν γύρω από το θρόνο της Τρισηλίου Θεότητος και αποτελούν τους προστάτες μας κατά «πνευμάτων ακαθάρτων».
Ο π. Σταμάτης Σκλήρης με το ταλέντο και την ιδιαίτερη τεχνική του φιλοτέχνησε πλήθος Αγγέλων που κοσμούν το φετινό ημερολόγιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην Πλάκα. Οι εκδόσεις Ακρίτας αγκάλιασαν το εγχείρημα και συνεργάστηκαν ώστε το ημερολόγιο να περάσει τα στενά όρια της ενορίας του Αγίου Νικολάου και να φτάσει σε πολλές εκκλησιαστικές κοινότητες της ελληνικής επικράτειας που αγωνίζονται συνειδητά να γίνουν μέλη του σώματος του Χριστού με το σύνθημα, « Η ενορία αποτελεί το κύτταρο της Εκκλησίας».
Με αφορμή το ημερολόγιο του 2021, 3 εικαστικοί καλλιτέχνες και ο δημιουργός των έργων συζητούν για τους Αγγέλους, τα χρώματα, το φως και τη σκιά αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές μέσα από τις οποίες γίνεται ένας δημιουργικός διάλογος με το εικαστικό και θεολογικό σώμα της εικονογραφικής τέχνης.
«Τα μαλλιά του πύρινα, τα μάτια του φωτιά, τα μάγουλά του πυριφλεγή, καταργούν το περίγραμμα, ενώνονται με το χρώμα των μαλλιών σαν μια θεία λάβα να μυρώνει το αγγελόκτιστο πρόσωπο. Κι όμως είναι ένα προσωπάκι σαν εφηβικό, ένας έφηβος Άγγελος, Άγγελος της νιότης, Άγγελος της δύναμης, ΑΓΓΕΛΟΣ που τολμάμε και τον ζωγραφίζουμε από όταν ο Υιός του Θεού πήρε σάρκα κι έγινε κι Αυτός έφηβος!»
Από την εισαγωγή του π. Σταμάτη Σκλήρη.
 
Μαζί μας και ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.
 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, 6:00 μ. μ.
Διαδικτυακή εκδήλωση
Για να δείτε την εκδήλωση ζωντανά, πατήστε εδώ:

https://www.youtube.com/channel/UCluC9uXTohLz3zhwjecD3fw

https://www.facebook.com/mkokkinou

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο