Ντροπή! Με αυτόν τον ελεεινό Υβριστή συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος


Του Πατρός Θεοφάνους

Ντροπή! Με αυτόν τον ελεεινό Υβριστή Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος!

Αίσχος! Ιεροσυλία ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με τις ευλογίες του οικείου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Επέτρεψε να Λειτουργήσει στον πάνσεπτο Ναό του Αγίου ο χυδαιότερος υβριστής της Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριάρχου μας αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αντικανονικός Μητροπολίτης της Ρωσικής Εκκλησίας στη Ζαπορίζια, ο διαβόητος κ. Λουκάς.

Ας θυμηθούμε μόνο μια χαρακτηριστική εωσφορική φράση από τις πολλές που έχει ξεβράσει ο δαιμονισμένος αυτός υπάνθρωπος κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου:

“Служа дьяволу, Архондонис воображает, что исполняет священнический долг. В своем богоборчестве этот безумец дошел уже до того, что открыто борется с Православием, всеми силами стараясь разрушить его единство.”

Και σε μετάφραση: “Υπηρετώντας τον διάβολο, ο Αρχοντώνης φαντάζεται ότι εκτελεί ιερατικό καθήκον. Στον αγώνα του εναντίον του Θεού, αυτός ο τρελός έχει ήδη φτάσει στο σημείο να πολεμά ανοιχτά την Ορθοδοξία, προσπαθώντας με όλη του τη δύναμη να καταστρέψει την ενότητά της.”…

(πηγή: https://t.me/Lekarzp/741)

Ναι, με αυτόν τον θεήλατο που αποκαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη απαξιωτικά με το επώνυμό του, που τον υβρίζει ως “τρελό”, που τον συκοφαντεί ότι “υπηρετεί το διάβολο” και ότι αντιμάχεται τον Θεόν, με αυτόν Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας…

Μόνο ντροπή. Αν υπάρχει ακόμη…

Αλλά και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτέλους, ας αποδείξει ότι η Ελλαδική Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι σέβεται τον εαυτόν της, τις Αποφάσεις της, την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και Παράδοση.

Δεν είναι τσιφλίκι του κάθε Μητροπολίτου η Εκκλησία.

Υπάρχει Συνοδικό Σύστημα, υπάρχει Εκκλησία με θεσμούς και Τάξη στην Ελλάδα;

Τέτοιες πράξεις απαιτούν άμεση κανονική αντιμετώπιση.

Οι Κανόνες είναι σαφείς. Όπως και η επιχειρούμενη από ορισμένους φατρία κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος…

Η στάση αυτή του Μητροπολίτου Κερκύρας, να Συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Ζαπορόζια, έναν υβριστή και αρνητή της κανονικότητος της Αποφάσεως τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον τοποθετεί απέναντι από τη γραμμή που έχει λάβει η Εκκλησία στην οποία ανήκει και υπηρετεί.

Μένει να φανεί εάν οι ενέργειες αυτές του Μητροπολίτου Κέρκυρας θα μείνουν απαρατήρητες από το σύνολο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του Lavaron.com.gr ενδέχεται να απασχολήσει τη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στα τέλη Αυγούστου 2021.

Πηγή της φωτογραφίας: https://fosfanariou.gr/…/kerkyras-nektarios-me…/

Visits: 6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο