ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ*: Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟΣ ΑΜΥΝΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Η σημερινή ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 29 χρόνια από την εκλογή του Παναγιωτάτου δεν είναι απλά μία επέτειος, που αφορά μόνο στη ζωή της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, αλλά είναι ένα ορόσημο που έρχεται να μας υπενθυμίσει το πολυδιάστατο έργο και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, προστάτου του Ορθοδόξου φρονήματος και ακατάβλητου αμύντορα των δικαίων της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Είναι μία ημέρα σταθμός, όχι μόνο για το ίδιο το Πατριαρχείο – που είναι ο αρχαιότερος ζωντανός θεσμός που υφίσταται σε αυτή την ιστορική πόλη, σε αυτό το σταυροδρόμι του πλανήτη – αλλά και για ολόκληρη την Ορθοδοξία. Μία ημέρα που μας υπενθυμίζει την προσφορά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πορεία του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου, στην ευαισθητοποίηση του πλανήτη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και γενικότερα της Δημιουργίας του Θεού, αλλά και σε μία σειρά από κοινωνικά ζητήματα, όπως στο προσφυγικό, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, ζητήματα που ανέδειξε με τον λόγο του και τις πρωτοβουλίες του ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε όλη αυτή την περίοδο, από την εκλογή του, στις 22 Οκτωβρίου 1991, μέχρι και σήμερα.

Πράγματι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας κήρυκας της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών. Ένας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένας υπέρμαχος της διαφύλαξης και του σεβασμού των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων. Μα πάνω απ’ όλα είναι ένας απλός, καλός και ταπεινός Πατέρας που αγαπά όλα τα πνευματικά παιδιά του χωρίς διακρίσεις, που μεριμνά διαρκώς για το ποίμνιό του που απλώνεται σε όλη την οικουμένη, που συνεχίζει με βαθύτατο αίσθημα αφοσίωσης, ευθύνης και αυταπάρνησης την αποστολή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, που αγωνίζεται για την πανορθόδοξη ενότητα, για την προώθηση της αλληλεγγύης, της στήριξης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, για τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση, για τη δημιουργία συνθηκών για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

Ο Θεός να χαρίζει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο δύναμη και υγεία για να συνεχίζει το έργο του προς όφελος της Εκκλησίας και όλης της ανθρωπότητας.

*Ο Νίκος- Γεώργιος  Παπαχρήστου έχει πραγματοποιήσει σπουδές Επικοινωνίας στη Μ. Βρετανία και την Ιταλία και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Επίσης είναι  Διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου  και ανέλαβε κατόπιν προτάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Visits: 9


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο