(Νέα μουσική έκδοση) Θεία Λειτουργία στην Αλβανική Γλώσσα (Τόμος Β΄)! Επιμέλεια Θεόδωρος Πέτσι (Theodhor Peci)


Η Θεία Λειτουργία αποτελεί την κορυφαία πράξη της Όρθόδοξης Θείας Λατρείας. Η σημασία της, φαίνεται καλύτερα στο ευρύ και πλούσιο φάσμα συνθέσεων που έχουν δημιουργηθεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 

Με την ευλογία και την ιδιαίτερη φροντίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ.Αναστασίου, παρουσιάζουμε τον 2ο Τόμο του Μουσικού Βιβλίου «Θεία Λειτουργία», που εκδόθηκε από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

 

Αυτό το Λειτουργικό Μουσικό Βιβλίο, περιέχει τους ύμνους της Θ. Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου, τη Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, τα Κοινωνικά της εβδομάδας, των Κυριακών, των Δεσποτικών και Θεομητορικών όλου του Ενιαυτού, τα Κοινωνικά των ακίνητων εορτών, του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου στους οκτώ ήχους.

 

Για τον καλλιτεχνικό κόσμο γενικά, αλλά και για τη Βυζαντινή Μουσική Τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ειδικότερα, αυτό το βιβλίο, μαζί με τον 1ο Τόμο, συμπληρώνει και εμπλουτίζει το μουσικό ρεπερτόριο της Θείας Λειτουργίας στην Αλβανική Γλώσσα, καθιστώντας το, βασικό εγχειρίδιο της Θείας Λειτουργίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, των Κυριακών, καθώς επίσης και για καθημερινές και εορτάσιμες περιπτώσεις.

Τα Μουσικά κομμάτια έχουν μελοποιηθεί και προσαρμοστεί για πρώτη φορά στην Αλβανική Γλώσσα, σύμφωνα με τους Επιστημονικούς Κανόνες Σύνθεσης και Μορφολογίας της Ψαλτικής Τέχνης. Οι Ύμνοι έχουν επιλεγεί από Συνθέτες που ανήκουν στις τέσσερις Περιόδους της Ψαλτικής Τέχνης, ξεκινώντας από τον 11 αιώνα έως σήμερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βιβλίο, περιέχει επίσης νέες συνθέσεις, ειδικά για την Αλβανική Γλώσσα.

 

Μια καινοτομία αυτής της Έκδοσης είναι η επαναφορά της Αρχαίας Παράδοσης των σύντομων Αντιφωνικών Κοινωνικών, μαζί με τους αντίστοιχους στίχους, για όλες τις γιορτές που αναφέραμε παραπάνω.

Ευχόμαστε το βιβλίο αυτό να είναι μια σημαντική βοήθεια για τους ψάλτες, αλλά και για τους πιστούς που ακούνε τους ύμνους, ένα ουσιώδες μέσο ένωσης με τον Θεό και τα Ουράνια.

 

Πληροφορίες για τον Α΄ Τόμο τής Θείας Λειτουργίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ 

Visits: 5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο